Preşedintele ICR, Radu Boroianu, pledează pentru o Românie a valorilor

sept. 3rd, 2015 | By | Category: Postcard

În cadrul sesiunii plenare de joi, 3 septembrie 2015, dedicată problematicii românilor de pretutindeni din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române organizată de Ministerul Afacerilor Externe, preşedintele ICR, Radu Boroianu, a pledat pentru o Românie a valorilor. Radu Boroianu a declarat că, “dacă nu suntem atenţi la construcţia instiţutională, dacă nu înţelegem să dăm adevărat conţinut noţiunilor, nu putem să câştigăm partida în ceea ce priveşte întregul naţiunii române, mai ales a acestui important număr dintre noi care a găsit de cuviinţă să-şi găsească pentru un timp sau altul o soartă în altă parte”.

Preşedintele ICR are convingerea fermă că ‘trebuie să facem un lucru instituţional important. Să nu mai vorbim pe atâtea voci. Trebuie să existe un minister solid, care să se ocupe de problema românilor stabiliţi în alte zone. Cred, de asemenea, că în sprijinul acestei instituţii puternice trebuie să mai existe şi altele, printre care şi ICR, care trebuie să aducă suportul în materie de programe specifice legate de creativitatea românească şi cultura românească”.

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 1-4 septembrie 2015, Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), cu tema “România și provocările de securitate la limitele spațiului european și euro-atlantic. Riscuri, oportunități și acțiune diplomatică”.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, organizată conform tradiției cu prilejul Zilei Diplomației Române – 1 septembrie, îi reuneşte pe şefii misiunilor diplomatice permanente – ambasadori, consuli generali, directori ai Institutelor Culturale Române din străinătate – , fiind un prilej de bilanț al activității și de stabilire a priorităților generale pentru perioada următoare.

Număr de vizualizări :1019


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro