Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” , la Festivalul Internaţional “George Enescu” 2015

sept. 1st, 2015 | By | Category: Postcard

A început cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional “George Enescu”. Cinci sunt prezenţele corului şi două cele ale orchestrei în programele de festival. În concertul de deschidere din seara zilei de 30 august 2015, Corul Filarmonicii a urcat pe scena Sălii mari a Palatului participând, împreună cu orchestra Română de Tineret şi de dirijorul Kristjan Järvi la interprertarea lucrării ”Carmina Burana” de Carl Orff.

Orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu intră în festival în programul alcătuit din partiturile Enescu/ Bentoiu – Simfonia nr. 4, Ruzicka – „Clouds“, lucrare pentru cvartet de coarde şi orchestră (2013) şi Bartók – „Kossuth“ – poem pentru orchestră şi condus de dirijorul german Peter Ruzicka. Muzicienii români vor fi implicaţi într-unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei ediţii, cel în care dirijorul Leo Hussaim va conduce versiunea de concert a capodoperei secolului XX, opera ”Wozzeck” de Alban Berg.

Pentru Corul Filarmonicii urmează, în ordine, concertul în care Orchestra Filarmonicii din Israel şi dirijorul Zubin Mehta au inclus poemul simfonic ”Vox Maris” de George Enescu, cel în care orchestra Naţională Radio dirijată de Cornelis Meister va interpreta ”Simfonia nr.8” de Mahler şi cel în care Orchestra Filarmonicii Regale din Liverpool şi dirijorul Vasily Petrenko şi-au propus să interpreteze ”Simfonia nr. 3” de George Enescu.

Nu trebuie uitat şi programul integral pe care Corul academic al Filarmonicii „George Enescu” dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner îl va susţine la catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti cu un program integral Johann Sebastian Bach.

Deschiderea stagiunii 2015-2016 la Filarmonica George Enescu din Bucureşti va avea loc joi, 1 octombrie 2015, ora 19.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor: Horia Andreescu

Solistă: Elena Bashkirova

Program:

Ludwig van Beethoven

Uvertura Inaugurarea casei

Concertul nr. 4, în sol major, pentru pian şi orchestră, op. 58

Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67


Număr de vizualizări :791


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro