Marina Almăşan îşi lansează cartea „Zgârie-norii din Shanghai”, la ICR

sept. 29th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 30 septembrie 2015, ora 14.15, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), Casa Româno-Chineză, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Institutul Cultural Român și Grupul Editorial Corint au plăcerea să vă invite) la lansarea cărții ”Zgârie-norii din Shanghai” în prezenţa autoarei, Marina ALMĂȘAN, și a fotoreporterului Victor Socaciu Jr., urmată de o sesiune de autografe și de un moment artistic chinez, oferit de elevii Liceului A.D. Xenopol.Vor lua cuvântul Excelenţa Sa, Xu FEIHONG, ambasadorul R.P. Chineze la București, Aurelian NEAGU, Directorul Direcției Asia-Pacific din cadrul M.A.E.Alex. ȘTEFĂNESCU, critic literar,Mihai TATULICI, journalist, Eugen CRISTEA, actor, Cristian BRANCU, journalist şi Luiza PENESCU, directorul Grupului Editorial Corint.

MARINA ALMĂŞAN este un cunoscut om de televiziune, însă cariera ei ascunde şi numeroase antecedente în ale scrisului. În studenţie a fost, timp de trei ani, redactor-şef la revista Academiei de Studii Economice, iar în perioada pre-decembristă a avut multiple colaborări în presa vremii, la revistele Viaţa studenţească, Scânteia tineretului, Contemporanul, Urzica, şi a obţinut numeroase premii literare.

După decembrie ’89, deşi a fost aproape în totalitate absorbită de televiziune, a continuat să cocheteze cu scrisul. Dincolo de numeroase scenarii pentru filme documentare şi show-uri de televiziune, în 2004 publică, la Editura Niculescu, un volum pentru copii − Cele şapte păţanii ale lui Victoraş. În perioada 2008−2010, deţine o rubrică permanentă în ziarul Adevărul de duminică, intitulată „Destăinuiri“. Din toamna anului 2011, acceptă propunerea omului de afaceri timişorean Georgică Cornu de a susţine o rubrică permanentă în săptămânalul acestuia, Mehedinţeanul. Începând din 2012 are o rubrică permanentă în ziarul Ring.

Număr de vizualizări :1052


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro