Lansare de carte: ”Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay” de Ruth Ammann

sept. 7th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 17 septembrie 2015, ora 18.30,  în Librăria Cărturești-Verona, Editura Trei vă invită  la evenimentul de lansare a cărții ”Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay” de Ruth Ammann. Despre inedita carte vor vorbi: autoarea Ruth Ammann, Mihaela Minulescu, președintele Asociației Române de Psihologie Analitică (ARPA) și Silviu Dragomir, director executiv al Grupului Editorial Trei.

”Sandplay” reprezintă o abordare terapeutică eficientă și accesibilă de vindecare a persoanei în întregul ei. Bazându-se pe vaste cunoștințe de mitologie și folclor, dar mai cu seamă pe dezvoltările analizei jungiene, autoarea explică felul în care imaginile în nisip contribuie la autoreglarea psihicului, iar interpretarea simbolurilor spațiale ajută la clarificarea și depășirea blocajelor interioare. La fel ca pictura, analiza viselor sau imaginația activă, modelarea în nisip are meritul de a aduce într-un spațiu imaginar procese inconștiente și emoții nespuse, care sunt mult mai greu de accesat în urma unei simple „cure prin vorbire”. Prin coimplicarea trup și suflet în jurul cutiei cu nisip, analistul și pacientul obțin o imagine concretă a evoluției relației terapeutice, dar mai ales descătușează capacitatea pacientului de autovindecare.

Volumul include o serie de istorii de caz, dar și ilustrații fotografice și sfaturi practice pentru psihologii care sunt tot mai interesați de metoda ”sandplay”. Pe lângă virtuțile sale vindecătoare, terapia prin jocul cu nisip servește și diagnosticării, putând fi utilizată atât pentru adulți, cât și pentru copii.

„Tehnica jocului cu nisip i se potrivește lui Ruth Ammann ca o mănușă.” (Verena Kast)

Colecția: Psihologie Psihoterapie

Traducere din germană de Daniela Ștefănescu

Blog: http://edituratrei.wordpress.com/

Ruth Ammann, analistă jungiana, s-a format sub îndrumarea Dorei Kalff, creatoarea terapiei prin jocul cu nisip. Este formatoare la Institutul Jung din Zurich. A mai publicat cărți despre simbolistica grădinii și casei.

Număr de vizualizări :1370


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro