Filmul „ARAD. Jurnalul meu virtual”, regizat de Carmen Lidia Vidu, are premiera mondială la Indian Cine Film Festival 2015

sept. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 19 septembrie 2015, în India, filmul „ARAD. Jurnalul meu virtual”, al doilea scurtmetraj documentar semnat de Carmen Lidia Vidu, în care regizoarea își face și debutul ca actriță, jucându-și propriul rol, va avea premiera mondială la 3rd Indian Cine Film Festival 2015. Scurtmetrajul, descris de Carmen Lidia Vidu ca „o improvizație simplă și curată despre mine și orașul Arad”, a fost inclus în selectia oficială a Indian Cine Film Festival 2015, aflat la cea de-a treia ediție. Carmen Lidia Vidu este câstigătoarea Premiului Gopo pentru scurtmetraj documentar în anul 2015, cu filmul său de debut, „O scurtă istorie Astra Film”.

Conceptul, scenariul, regia și producția executivă a filmului „ARAD. Jurnalul meu virtual” îi aparțin lui Carmen Lidia Vidu. Filmul a fost realizat de o echipă de profesioniști (Cristina Baciu – montaj, Ovidiu Chihaia – muzică, Lachatterie by Isabelle Vijiiac / Helga Fodorean – costume, Dani Ioniță – foto), cărora li s-au alăturat și mulți voluntari.

Scurtmetrajul documentar „ARAD. Jurnalul meu virtual” face parte din seria de evenimente ce promovează candidatura municipiului Arad la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

„În teatru, sunt ca o prințesă în palatul ei. De film m-am apropiat fără să știu, e o poveste nouă în viața mea”, mărturisește Carmen Lidia Vidu, cunoscută, înaintea debutului în film, pentru faptul că a dus teatrul experimental pe cele mai importante scene din România.

„Mă numesc Carmen Lidia Vidu și am copilărit în Arad. Prietenii mei trăiesc cu un picior în realitate și cu unul în fantezie. În Arad mănânc întotdeauna langoși și îmi cumpăr haine din talcioc. În Arad m-am îndrăgostit de teatru. Astăzi sunt regizor de teatru. Încă îmi doresc să fac un spectacol în Arad. (…) M-am dus exact în locurile pe care le frecventez de fiecare dată când revin în Arad. A fost totul sincer, nimic contrafăcut. Am trăit în timp real o poveste din trecut. Dedic acest film documentar parinților mei, Floarea & Gheorghe Vidu. Scurtmetrajul are starea mea de acum; în copilărie, simțeam altfel Aradul, nu ca acum. Când eram mică, voiam să fiu prima la școală, la înot, la olimpiade, în modă, în extravaganță, în lecturi… Era o foame în mine de a acumula totul. Nu cred că mă bucuram de timpul petrecut în Arad, ci mai mult de cantitatea informațiilor acumulate. Acum, sunt mult mai relaxată în privința Aradului. Trăiesc în București și mi-am transferat ambițiile aici. Revin în Arad pentru părinții mei și îmi retrăiesc copilăria, dar fără stres și competiții. Înotul, lectura, hainele, biserica, plimbările sunt calme și plăcute. Aradul are o atmosferă molcomă. Se ascultă muzică italienească de prin anii ’70 și ’80, ștrandul e superb, ai mei au o casă pe o insulă facută pe râul Mureș, am învățat să merg cu bicicleta, îmi place să stau în biserică și să mă spovedesc, mănânc de fiecare dată langoși. Când ajung în Arad, mă răsfăț ca un copil alintat. Mă simt bătrână și copil în același timp. Cam despre asta e vorba în scurtmetrajul ”ARAD. Jurnalul meu virtual”  –  Carmen Lidia Vidu

„ARAD. Jurnalul meu virtual”

Concept, scenariu, regie și producție executivă: Carmen Lidia Vidu

Montaj: Cristina Baciu

Muzică: Ovidiu Chihaia

Costume: Lachatterie by Isabelle Vijiiac / Helga Fodorean

Foto: Dani Ioniță

Blog: aradmyvirtualdiary.tumblr.com/

Teaser: youtu.be/uuFvr5WQ8eE si https://vimeo.com/126522456

Facebook: www.facebook.com/ARAD-My-Virtual-Diary-ARAD-Jurnalul-meu-virtual-756005821180535

Teatru, film și dans semnate Carmen Lidia Vidu în toamna 2015

Carmen Lidia Vidu s­-a născut pe 1 ianuarie 1980 și a copilărit în Arad. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București în anul 2003. Este regizor de teatru, de film și de evenimente și a montat de-­a lungul carierei douăsprezece spectacole de teatru pe scenele Capitalei ­- de la Teatrul Național, Teatrul Odeon și Teatrul Nottara până la cele mai importante spații independente ­- Teatrul Act, Green Hours și Godot Cafe Teatru. Cel mai important premiu de până acum al carierei a venit din film – Premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar în anul 2015, pentru regia filmului său de debut, „O scurtă istorie Astra Film”.

Cel mai nou spectacol montat de Carmen Lidia Vidu, „Eu. O casă de păpuși” -­ un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, ce reprezintă viziunea regizoarei asupra piesei „O casă de păpuși” de Henrik Ibsen – ­poate fi văzut începând din 26 septembrie la Teatrul Odeon din București.

Tot în toamna anului 2015, proiectul „Dancing City”, regizat de Carmen Lidia Vidu, a ajuns și în Constanța, după ce a poposit în alte patru orașe românești puternic încărcate cultural – București, Brașov, Cluj și Timișoara. „Dancing City” este un proiect cultural foto­-video despre estetică, dans și orașe.  „Constanţa, a Dancing City” îşi propune să promoveze oraşul, iar balerini profesionişti înlocuiesc scena cu diverse locaţii considerate reprezentative şi artistice –  www.facebook.com/dancing.city.romania.

Mai multe amănunte despre proiectele regizoarei Carmen Lidia Vidu și programul complet al acestora, pe pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/carmenlidiavidu) și pe blogul personal (carmenvidu.tumblr.com/).

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro