Constantin Flondor expune la Galeria Galateca

sept. 3rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 9 septembrie 2015, de la ora 19.00, la Galeria Galateca din București va avea loc vernisajul expoziției de pictură ”Loc și Vis”, de Constantin Flondor. Expoziția rămâne deschisă în perioada 9 septembrie – 10 octombrie 2015 și este organizată de Contemporanii și Institutul Cultural Român, făcând parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”.


Expoziția ”Loc și Vis” cuprinde lucrări inspirate de locul copilăriei artistului, experiențele personale din desele călătorii de studiu, sinteza unei intense activități de creație și de cercetare.

Constantin Flondor (1936), unul dintre cei mai importanți artiști români, locuiește și lucrează în Timișoara. Este co-fondatorul grupurilor Prolog, Sigma si 1.1.1., ce au fost preocupate de experimente în domeniul artei și cercetărilor vizuale interdisciplinare (integrau în artă atât arhitectura și matematica, cât și bionica și cibernetica). Constantin Flondor a influenţat întreaga scenă de artă românească și de asemenea este notabilă contribuția adusă la elaborarea programei liceului pedagogic la Liceul de Artă din Timișoara, singurul liceu de influență Bauhaus din România.

Număr de vizualizări :935


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro