Concert de nai – Nicolae Voiculeţ, în grădina ICR

sept. 14th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 16 septembrie 2015, de la ora 20, continuă seria spectacolelor din grădina ICR cu un concert de nai susţinut de Nicolae Voiculeţ, un artist prin venele căruia curge folclorul românesc. Intrarea la concertul de miercuri este liberă, în limita locurilor disponibile.

Nicolae Voiculeţ, interpret, compozitor și dirijor, a urmat Liceul de Muzică „George Enescu“ şi Academia Naţională de Muzică, unde l-a avut ca maestru pe Gheorghe Zamfir. Abordează genuri muzicale variate, de la folclor, muzică clasică, muzică sacră la jazz, muzică contemporană și pop. A concertat pe scene de prestigiu din întreaga lume, fiind ovaționat în Franța, Spania, Republica Cehă, Germania, Austria, Ungaria, Marea Britanie, SUA, Japonia, Thailanda și Italia. Nicolae Voiculeţ a înfiinţat, în 1993, la Chicago, prima şcoală de nai din Statele Unite.  A susţinut mai multe concerte caritabile,  printre care unele pentru victimele uraganului Katrina și pentru supravieţuitorii cutremurului din Japonia. A fost decorat cu distincţia Meritul Cultural al României în Grad de Cavaler.

Număr de vizualizări :963


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro