“Spirit şi solidaritate” – cu şi pentru Dan Hăulică

sept. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 septembrie 2015, ora 18.00, la Galeria „Dialog”, de la parterul Primăriei Sectorului 2, va avea loc vernisajul expoziţiei „Spirit şi solidaritate”- cu și pentru Dan Hăulică. Alături de primarul Neculai Onțanu, la eveniment se vor afla curatorul expoziţiei, doamna Ruxandra Garofeanu şi un numeros şi avizat public. Expoziţia poate fi admirată până pe 1 februarie 2016, între orele 10.00 – 18.00, intrarea fiind liberă.

Un număr de peste 65 de opţiuni expoziţionale dedicate amintirii lui Dan Hăulică, reunind picturi, sculpturi, fotografie, lucrări grafice, vor transforma Galeria „Dialog”, de la parterul Primăriei Sectorului 2, timp de mai bine de trei luni, într-un veritabil spaţiu muzeal.

Această nouă expoziţie doreşte să (re)pună în valoare un grup semnificativ de creatori, artişti plastici remarcaţi la timp de critica de specialitate, dar mai puţin cunoscuţi publicului actual, tinerilor, şi prea puţin reprezentaţi în muzeele din ţară.

Curatorul Galeriei, doamna Ruxandra Garofeanu, explică punctul de pornire al acestui vernisaj: „Elementul dominant al acestui proiect îl constituie experienţa de o viaţă a criticului de artă Dan Hăulică, eminentă personalitate a culturii române contemporane, preşedinte de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă şi ambasador al României la UNESCO. În traseul său,domnul Hăulică, care s-a dovedit capabil a-şi pune în valoare,optim, însuşirile de umanist devotat comunităţii sale, a selectat şi susținut o serie de creatori înzestrați, pictori, sculptori, graficieni remarcabili,ce şi-au păstrat viziunea artistică nealterată de schimbările regimului politic, în lunga bătălie pentru autonomia esteticului. El şi-a dorit, la împlinirea vârstei de 80 de ani, organizarea unei ample expoziţii cu lucrările a circa 65 de artişti, a căror activitate a fost îndeaproape urmărită şi încurajată de el însuşi, stimulându-le perpetuu performanţa, spiritul de amplitudine, autodepăşirea continuă, transformând grupul într-o adevărată falangă cu care România s-a prezentat şi la marile confruntări internaţionale.”Număr de vizualizări :981


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro