Trio Pro Arte în Islanda

aug. 18th, 2015 | By | Category: Postcard

În perioada 6-13 august 2015, Festivalul Lipatti Evenings a fost găzduit de Icelandic Chamber Music Festival din Reykjavik. Programul a fost alcătuit din patru recitaluri susținute de muzicieni români: Trio-ul Pro Arte şi pianiştii Vlad Dimulescu, Răzvan Dragnea şi Mădălina Pașol.

Vineri, 7 august 2015,  primul recital a fost oferit publicului islandez de Trio Pro Arte, formație camerală ce aparţine Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti şi care este alcătuită din violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu şi pianistul Nicolae Licareț. Muzicienii români au interpretat:

  • J. Haydn – Trio in sol minor, Hob. XV:19
  • F. Schubert – Sonatensatz
  • G. Enescu – Sérénade lointaine
  • L. van Beethoven – Trio in Sol major, op. 1

Începând cu 8 august 2015, ei au început şi cursurile unor masterclass-uri de muzică de cameră organizate în festival. Cursanții aveau între 15-22 ani, iar repertoriul studiat s-a întins de la Pergolesi la Prokofiev si a cuprins partituri pentru formații diverse, de la trio-sonate, cvartete de coarde pînă la duo de două viori (Sonata de Prokofiev), ne-a informat violonista Anda Petrovici

Lipatti Evenings reprezintă secțiunea internațională a festivalului Serile Lipatti și este organizat de Asociația Art à la carte în cadrul Programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Număr de vizualizări :910


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro