S-a lansat apelul din 2015 pentru proiecte de cooperare Europa Creativă

aug. 7th, 2015 | By | Category: Postcard

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat joi, 6 august 2015, apelul anual pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 7 octombrie 2015, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).Toate documentele din dosarul de cerere de finanțare sunt disponibile și pot fi descărcate de pe pagina EACEA.

Față de 2014, în actualul apel există o serie de modificări de care trebuie să țineți cont: redimensionarea priorităților proiectelor de cooperare, cu accent sporit pe dezvoltarea publicului și noi punctaje aferente  criteriilor de acordare a finanțării, care acordă o atenție mai mare calității conținutului și a activităților. Totodată, proiectele care vor implica organizații din afara Uniunii Europene trebuie să descrie cum se pliază pe obiectivele UE în materie de cultură și afaceri externe, așa cum apar ele în Agenda Europeană pentru Cultură. De asemenea, aplicanții trebuie să completeze o anexă în plus, Partnerhip information, în care sunt rugați să ofere detalii despre principalele activități relevante ale organizațiilor din ultimii 2 ani și despre experiența managerilor de proiect din partea tuturor partenerilor din proiect. Această anexă cuprinde acum și acordul de parteneriat obligatoriu dintre parteneri.

Recomandări

Dacă intenționați să depuneți un proiect în calitate de lider la acest apel sau să fiți partener într-un proiect depus de o altă organizație, vă recomandăm să parcurgeți înainte acești pași:

– Să vă înregistrați în Portalul Participantului pentru a obține codul PIC necesar pentru a fi parte a unui proiect depus. Procedura înregistrării și a depunerii este disponibilă pe pagina www.europa-creativa.eu/ la secțiunea ”Depunerea proiectelor”.

– Să parcurgeți cu atenție ghidul acestui apel la propuneri, unde sunt descrise prioritățile componentei de cooperare, precum și toate regulile și cerințele pentru depunere.

Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu informații și asistență tehnică gratuită în procesul de depunere a aplicațiilor.

www.europa-creativa.eu/noutatic_doc_63_s-a-lansat-apelul-din-2015-pentru-proiecte-de-cooperare-europa-creativa_pg_0.htm

Număr de vizualizări :959


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro