Proiectul ”București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” – programul săptămânii 17 – 23 august 2015

aug. 15th, 2015 | By | Category: Eveniment

Proiectul “București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și este structurat sub forma unei trilogii, în care orașul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui generatori de conținut. Lansarea oficială a avut loc pe 26 martie 2015, la Hanul Gabroveni.

Program săptămâna 22 | 17 – 23 august 2015

Suține București2021 cu o fotografie!

Băieții de la Toulouse Lautrec au fost primii care s-au fotografiat cu rama București2021, când ne-au făcut o vizită la Hanul Gabroveni, ca să susțină un concert, în direct, la RFI. Și cei care au fost în week-end la Summer Well, cu siguranță au văzut-o alături de Caravana București2021. Dacă vrei și tu un instantaneu cu rama București2021, te așteptăm la Hanul Gabroveni! Trebuie să îți iei doar zâmbetul la tine și telefonul mobil, sau un aparat de fotografiat. Și nu uita să distribui fotografia pe rețelele de socializare împreună cu hashtag-ul #Bucuresti2021!

Expoziție Ateliere de educație urbană Komunitas și studio Basar

Luni 10 – duminică 23 august 2015| 10:00-22:00 | Hanul Gabroveni, sala Librărie

De-a lungul anului școlar încheiat în această vară, Asociația Komunitas împreună cu studioBasar au organizat o serie de ateliere de educație urbană, în cadrul proiectului de candidatură al Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Elevi din 6 școli bucureștene au luat parte la câte trei ateliere cu tematici diferite, atât la Hanul Gabroveni, cât și în vecinătatea școlilor pe care le frecventează. Cei mici au avut ocazia de a-și cunoaște mai bine împrejurimile zonelor în care locuiesc sau învață, de a observa și de a gândi, ca niște oameni mari, modalități de a transforma orașul.

Între 10 și 23 august 2015, toate proiectele lor sunt reunite într-o expoziție pe care vă invităm să o vizitați zilnic, între orele 10:00 – 22:00.

Luna august în București este vreme de loisir. Timpul se dilată, locuitorii migrează spre destinații de vacanță.  Între timp, #Bucuresti2021 lucrează la noi proiecte și evenimente cu care să te întâmpine atunci când vei reveni în oraș. Ne-am gândit să le dăm mai departe din timp, ca să știi să le faci loc în agendă. Iată la ce ne-am gândit, deocamdată:

Caravana București2021

28 august – 4 septembrie 2015— Festivalul Internaţional de Teatru NETA

10-20 septembrie 2015— Festivalul George Enescu

4-6 septembrie 2015— Folk You

18-20 septembrie 2015— Zilele Bucureștiului

La Hanul Gabroveni

2,9,16,23,30 septembrie / 7,14,21,28 octombrie — Intersecțiile de miercuri

1-27 septembrie — Expoziția Microtopia

18-19 septembrie — Harta poetică a Bucureștiului

1-31 octombrie — Elevation: o nouă perspectivă asupra scenei artistice bucureștene

12-14 octombrie — Creative Est Festival

Vino alături de noi!

Te interesează viața și cultura Bucureștiului?

Cauți noi provocări sau o cale de a face ce-ți place?

Îți dorești să contribui la regenerarea Bucureștiului și a sectorului său artistic și cultural?

Dacă ai niște timp liber, ne-ar face plăcere să te avem aproape! Ca voluntar, ne vei ajuta să organizăm ateliere și evenimente, să dezvoltăm campanii de comunicare on și offline, să creăm materiale foto și video, texte și materiale de sinteză și multe, multe altele. Completează formularul de înscriere  pe http://www.bucuresti2021.ro sau vino să facem cunoștintă  la Info Kiosk-ul de la Hanul Gabroveni, Lipscani 84-90.

În plus, Hanul Gabroveni este gazda unor transmisiuni săptămânale, ce se aud live la radio, la posturile partenere București FM, RFI și Radio Romania Cultural.

Lista evenimentelor și activităților este updatată în timp real pe site și în social media, iar la Info Kiosk-ul de la Hanul Gabroveni echipa noastră îți va explica cum poți participa la cartografierea afectivă a trecutului și prezentului orașului, care continuă pe parcursul întregii veri.

Împreună desenăm Bucureștiul!

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea| Imaginarea Orașului este gratuit.

Număr de vizualizări :1022


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro