spot_img

InFusion Trio on Tour în România

În perioada 23-29 august 2015, în organizarea Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, InFusion Trio va susţine un turneu în România. Trioul a luat fiinţă în anul 2011, fiind singura trupă looper din Ungaria ai cărei membri, cu toţii muzicieni profesionişti, practică deopotrivă muzica clasică şi muzica uşoară.

Membrii formaţiei:

FARKAS Izsák – vioară electronică

Izsák a absolvit Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta în anul 2010. Cântă la vioară electronică din anul 2005. În prezent joacă rolul principal în piesa Scripcarul pe acoperiş, la Vígszínház în Budapesta şi este membru a mai multor formaţii de jazz, rock şi crossover.

SIMKÓ-VÁRNAGY Mihály – violoncel electric

A absolvit Academia de Muzică Liszt Ferenc, în anul 2005, la violoncel, apoi a studiat chitară bas la Şcoala de Jazz din Kőbánya. Din 2006 este şef de partidă violoncel în cadrul Orchestrei Simfonice Dohnányi Ernő, fiind şi membru în mai multe formaţii de jazz, rock şi crossover. La campionatul mondial Roland Loop, ediţia din anul 2011 a obţinut locul 2 la finala etapei est-europene.

WEISZ Nándor – percuţie electronică, voce

Nánci a absolvit Academia de Muzică din München în anul 2000, la percuţie, şi de atunci este membru al Orchestrei Filarmonicii Naţionale Maghiare. Din 2004 este preocupat şi de compoziţie, muzică electronică, fiind membru în mai multe formaţii de jazz, folk şi pop.

În martie 2015 a apărut primul album al formaţiei (Loop Me Up) care cuprinde compoziţii proprii, dar şi prelucrări de folclor. În turneul din România vor prezenta acest album, dar şi cele mai mari hituri din ultimii ani, ca Maroon5, Calvin Harris, John Newman sau Daft Punk.

Câteva clipuri ale formației:

Calvin Harris – Summer (InFusion Trio Cover)

InFusion Trio – Break The Tide (official teaser)

Insanity by InFusion trio ( Tallinn tour 2013 Summer)

„Meseria formaţiei InFusion Trio este: electronica şi sunetul acustic, împletirea armonioasă a diferitelor genuri şi personalităţi. Troica maghiară îmbină într-o manieră stilată tehnica loop, instrumentele electrice, cultura şlagărelor pop cu cea a muzicii clasice şi populare, virtuozitatea trioului fiind reflectată perfect de discul intitulat Loop me up.” (Magazinul Recorder)

Iată cum se autocaracterizează Trioul: „Cred că unicitatea formaţiei se datorează mai multor factori. În primul rând alegerea instrumentelor, ceea ce conferă o imagine auditivă fundamental individuală şi spectacolul oferit diferă mult de imaginea vizuală obişnuită a unei formaţii. Utilizarea looperului de asemenea este inedit, looparea cu sincron MIDI fiind de asemenea o realizare absolut nouă. Nu pot da exemple de interpreţi nici pe plan mondial, care recurg la această tehnică. Cu toate acestea sper ca şi personalitatea noastră diferită de normal să vă poate oferi, în cadrul concertelor, o experienţă unică!” (Simkó-Várnyag Mihály)

Datele şi locaţiile concertelor din România:

duminică, 23 august, ora 19.00 scena New York – Zilele Maghiare din Cluj

luni, 24 august, ora 19.00, Sinagoga din Bistriţa

miercuri, 26 august, ora 21.00, Teleki Téka – Vâltoarea Mureşeană, Tîrgu-Mureş

joi, 27 august, ora 23.00, Papa la Soni – Vama Sub Lumini de Oscar, Vama Veche

vineri, 28 august, ora 20.00, Festivalul Rowmania, Tulcea

sâmbătă, 29 august, ora 20.00, Bucureşti

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508