InFusion Trio on Tour în România

aug. 19th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 23-29 august 2015, în organizarea Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, InFusion Trio va susţine un turneu în România. Trioul a luat fiinţă în anul 2011, fiind singura trupă looper din Ungaria ai cărei membri, cu toţii muzicieni profesionişti, practică deopotrivă muzica clasică şi muzica uşoară.

Membrii formaţiei:

FARKAS Izsák – vioară electronică

Izsák a absolvit Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta în anul 2010. Cântă la vioară electronică din anul 2005. În prezent joacă rolul principal în piesa Scripcarul pe acoperiş, la Vígszínház în Budapesta şi este membru a mai multor formaţii de jazz, rock şi crossover.

SIMKÓ-VÁRNAGY Mihály – violoncel electric

A absolvit Academia de Muzică Liszt Ferenc, în anul 2005, la violoncel, apoi a studiat chitară bas la Şcoala de Jazz din Kőbánya. Din 2006 este şef de partidă violoncel în cadrul Orchestrei Simfonice Dohnányi Ernő, fiind şi membru în mai multe formaţii de jazz, rock şi crossover. La campionatul mondial Roland Loop, ediţia din anul 2011 a obţinut locul 2 la finala etapei est-europene.

WEISZ Nándor – percuţie electronică, voce

Nánci a absolvit Academia de Muzică din München în anul 2000, la percuţie, şi de atunci este membru al Orchestrei Filarmonicii Naţionale Maghiare. Din 2004 este preocupat şi de compoziţie, muzică electronică, fiind membru în mai multe formaţii de jazz, folk şi pop.

În martie 2015 a apărut primul album al formaţiei (Loop Me Up) care cuprinde compoziţii proprii, dar şi prelucrări de folclor. În turneul din România vor prezenta acest album, dar şi cele mai mari hituri din ultimii ani, ca Maroon5, Calvin Harris, John Newman sau Daft Punk.

Câteva clipuri ale formației:

Calvin Harris – Summer (InFusion Trio Cover)

InFusion Trio – Break The Tide (official teaser)

Insanity by InFusion trio ( Tallinn tour 2013 Summer)

„Meseria formaţiei InFusion Trio este: electronica şi sunetul acustic, împletirea armonioasă a diferitelor genuri şi personalităţi. Troica maghiară îmbină într-o manieră stilată tehnica loop, instrumentele electrice, cultura şlagărelor pop cu cea a muzicii clasice şi populare, virtuozitatea trioului fiind reflectată perfect de discul intitulat Loop me up.” (Magazinul Recorder)

Iată cum se autocaracterizează Trioul: „Cred că unicitatea formaţiei se datorează mai multor factori. În primul rând alegerea instrumentelor, ceea ce conferă o imagine auditivă fundamental individuală şi spectacolul oferit diferă mult de imaginea vizuală obişnuită a unei formaţii. Utilizarea looperului de asemenea este inedit, looparea cu sincron MIDI fiind de asemenea o realizare absolut nouă. Nu pot da exemple de interpreţi nici pe plan mondial, care recurg la această tehnică. Cu toate acestea sper ca şi personalitatea noastră diferită de normal să vă poate oferi, în cadrul concertelor, o experienţă unică!” (Simkó-Várnyag Mihály)

Datele şi locaţiile concertelor din România:

duminică, 23 august, ora 19.00 scena New York – Zilele Maghiare din Cluj

luni, 24 august, ora 19.00, Sinagoga din Bistriţa

miercuri, 26 august, ora 21.00, Teleki Téka – Vâltoarea Mureşeană, Tîrgu-Mureş

joi, 27 august, ora 23.00, Papa la Soni – Vama Sub Lumini de Oscar, Vama Veche

vineri, 28 august, ora 20.00, Festivalul Rowmania, Tulcea

sâmbătă, 29 august, ora 20.00, Bucureşti

Număr de vizualizări :986


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro