spot_img

Cristian Mandeal, Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru, Ruxandra Donose, Dan Grigore- sesiuni de autografe la Festivalul George Enescu

Duminică, 30 august 2015, la Sala Mare a Palatului, este programat Concertul de deschidere a Festivalului George Enescu. Orchestra Română de Tineret pregătită de Cristian Mandeal este în prim-plan, prilej pentru Editura Casa Radio de a-l invita pe binecunoscutul dirijor român la o sesiune de autografe pe cele două discuri apărute recent, ce-i poartă semnătura: ”Trans-European Express”, cu dirijorul Cristian Mandeal la pupitrul Orchestrei Române de Tineret și discul care cuprinde înregistrarea ”Simfoniei Alpilor” de Richard Strauss, realizată în timpul concertului susținut de Orchestra Națională Radio condusă de Cristian Mandeal, în ediția 2014 a Festivalului Orchestrelor Radio RADIRO, organizat de Radio România. Sesiunea de autografe va avea loc la standul Editurii Casa Radio din foaierul Sălii Mari a Palatului, după concert.

Cristian Mandeal, Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru, Ruxandra Donose, Dan Grigore, câteva dintre cele mai importante nume de interpreți români contemporani, le dau întâlnire iubitorilor muzicii bune la sesiunile de autografe pe discurile Editurii Casa Radio, prin care Radio România pune la dispoziția publicului larg comorile din Fonoteca Radio România, cea mai importantă arhivă audio românească. Sesiunile de autografe vor avea loc la Ateneul Român și Sala Mare a Palatului, în serile concertelor susținute de artiști în cadrul ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu.

Luni, 31 august 2015, la Ateneul Român, este programat concertul susținut de ansamblul Tharice Virtuosi, alcătuit din muzicieni de calibru internațional, foști studenți ai Academiei Menuhin de la Gstadt. Unul dintre aceștia este violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam și profesor la Conservatorul din Amsterdam, foarte cunoscut în România datorită turneului național “Duelul viorilor” organizat de Centrul Cultural Media Radio România. Liviu Prunaru “s-a duelat” în acest turneu cu Gabriel Croitoru, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București. După concertul din 31 august, Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru vor oferi autografe în foaierul Ateneului Român pe cel mai recent CD al lor, Duelul viorilor – Tango, apărut la Editura Casa Radio, pe care se regăsesc tangouri celebre înregistrate în 2015, alături de pianistul Horia Mihail.

În 16 septembrie 2015, renumita mezzosoprană Ruxandra Donose va fi solistă pe scena Ateneului Român într-un concert alături de Orchestra Filarmonică din Monte Carlo, dirijor Cristian Mandeal. După concert, Ruxandra Donose va oferi autografe în foaierul Ateneului Român pe discul său Romance apărut în 2014 la Editura Casa Radio, înregistrat alături de Orchestra Națională Radio condusă de Tiberiu Soare, cu un repertoriu care reunește arii celebre franceze sau care au avut premiera în Franța.

În 17 septembrie 2015, pe scena Ateneului Român va urca pianistul Dan Grigore pentru a interpreta un concert de Mozart alături de Camerata Mozarteum din Salzburg; după concert, Dan Grigore este așteptat la o sesiune de autografe în foaierul Ateneului Român pe un disc apărut recent la Editura Casa Radio. Albumul, intitulat Dan Grigore – Maestro!, reunește înregistrări realizate de Dan Grigore pe parcursul a mai bine de patru decenii, în studiourile Radio România.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508