Alexandru Şipa lansează ”Jazz Cocktail”

aug. 24th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 27 august 2015, ora 12:00,  Editura Tracus Arte vă invită la Ceainăria din Cărturești Verona (Strada Pictor Verona 13-15), la lansarea celui mai nou produs literar semnat de cunoscutul muzicolog, jurnalist, comentator-promotor de jazz, Alexandru Şipa: ”Jazz Cocktail”. Vor vorbi (sau poate vor cînta… sau boci… sau şi una şi alta… ): Ioan Cristescu – manager cultural; Adrian Enescu – muzician; Alex Revenco – jurnalist, cronicar muzical; Dan Ichimescu – tehnoredactor şi autorul.

După ”JAZZ, ÎNTRE AGONIE ŞI EXTAZ” (Editura Paralela 45 – 2002) şi culegerea ”TEME DE JAZZ-COMPOZITORI ROMÂNI”, (Editura Grafoart – 2015), după 15 CD-uri semnate ca producător artistic şi organizarea a numeroase evenimente jazz-istice precum 15 ediţii ale Festivalului de jazz de la Braşov, 4 ediţii ale Festivalului de jazz de la Costineşti şi tot atîtea din Capitală la Sala Radio şi Sala Palatului, 4 ediţii ale Festivalului Internaţional de blues din Bucureşti şi 13 ediţii ale Galei Premiilor de jazz, experienţa şi profesionalismul acestui comentator-promotor de jazz se dovedesc şi cu prilejul editării acestei lucrări de specialitate rezervată atît muzicienilor cît şi fanilor de jazz sau simplilor melomani dornici să-şi completeze cunoştinţele provenite din acest fascinant domeniu muzical autohton şi universal.

Pentru toată această activitate şi mai ales pentru performanţele sale organizatorice şi artistice, Alexandru Şipa a fost distins în 1992 cu Premiul Publicisticii şi Managementului de către cea mai cunoscută revistă de specialitate, respectiv Actualitatea muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (al cărui membru este din 1993), şi desemnat OMUL ZILEI pe 1 noiembrie 1994 de către JURNALUL NAŢIONAL.

JAZZ COCKTAIL reprezină o carte/compilaţie/amestec inspirat şi nu întîmplător combinat, de texte, unele publicate de autor în aproximativ ultimii 10 ani (nu şi cele apărute în ultimii doi ani în To(l)ba de jazz din revista on line PRĂVĂLIA CULTURALĂ), documente (autografe şi poze preţioase) cu muzicieni cunoscuţi din ţară şi străinătate.

„În Alexandru Şipa am văzut cum se îmbină şi dedicarea specifică profesionistului dar şi grija de a deschide spre publicul larg uşi îmbietoare către jazz” scrie Marius Dobrin în „Postfaţa” acestei cărţi… şi continuă:

„Aşa se face că i-am propus lui Alexandru Şipa să adune într-o carte ceea ce, cu generozitate, a răspîndit în spaţiul public. O mărturie despre jazz, de aici şi de aiurea, de acum şi mai de demult, îmi pare necesară şi pentru prezent şi pentru viitorul care va găsi consemnate întîmplările timpului nostru.

Această carte este şi un minunat ghid pentru cine vrea să afle mai multe despre jazz, să asculte CD-uri şi, mai ales, să meargă la concerte.

Prin jazz este stimulată creativitatea în orice domeniu, prin jazz se îmbină armonios ceea ce a fost cu ceea ce se naşte acum. O fără sfârşit re-creaţie.

Un cocktail are şi blazon dar se şi reinventează de fiecare dată.

Să „bem”, deci !”

Şi dacă ÎNCĂ nu v-am stîrnit suficient interes pentru această carte, o să vă mai spunem că ea conţine, în final, firesc, TESTAMENTUL… MUZICAL… sau, mă rog,… CU MUZICĂ… a lui Alexandru Şipa. O să aveţi prilejul să-l ascultaţi la această lansare… cu cîntec…

Una dintre numeroasele poze din carte.

Ghici cine e?

Număr de vizualizări :1110


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro