AG Weinberger, Mr. Blues al României, îşi va sărbători cea de-a 50-a aniversare pe scenă

aug. 18th, 2015 | By | Category: Eveniment

Duminică, 30 august 2015, ora 20:00, AG Weinberger, Mr. Blues al României, îşi  va sărbători cea de-a 50-a aniversare pe scenă, la Green Hours Jazz – Café.

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, AG Weinberger se năştea în ziua de 30 august, 1965, la Oradea. 11 ani mai târziu ştia deja că va deveni chitarist şi visa să cucerească lumea. Eforturile sale de a impune muzica blues in România s-au facut simţite încă din anii ’80, critica de specialitate supranumindu-l Mr. Blues al României.

Ajunge în America în nenumărate rânduri, B.B. King considerând-l “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Se întoarce în România cu nu mai puţin de 7 selecţii de nominalizare la Premiile Grammy pentru primul album realizat în Statele Unite, „Nashville Calling”.

Concertul aniversar AG Weinberger – 50 este o invitaţie la măiestrie şi virtuozitate, sensibilă inovaţie şi proaspătă abordare artistică, piese din repertoriul  propriu, ale lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker, fiind redimensionate stilistic, în maniera ce poartă amprenta atât de personală a artistului.

Aşadar, vă aşteptăm duminică 30 august 2015, ora 20:00, la Green Hours Jazz Cafe, să-i spunem „La mulţi ani”  lui AG Weinberger şi să facem fotografii împreună cu el si chitările sale!

Vă invităm să susţinem muzica bună şi cântată pe viu, într-un concert de excepţie – strălucire sonoră şi generozitate creativă, aşa cum doar în marile săli de concerte mai putem vedea.

Și pentru că este un concert aniversar, toată lumea va fi  întâmpinată cu un pahar de vin, oferit de Crama Rotenberg.

Rezervări la concerte@greenhours.ro şi la telefon 0788 452 485

AG Weinberger – portret

În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.

Are 8 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, între 2011 şi 2012 a fost realizatorul şi gazda emisiunii „Acadeaua – cea mai dulce emisiune” difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2. În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente. Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din S.U.A, precum “Big City Blues Magazine”, Cotidianul “Las Vegas Review Journal”,  The Jonesboro Sun”, etc.

Număr de vizualizări :1267


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro