Imaginează-ți Bucureștiul Capitală Europeană a Culturii în 2021

iul. 25th, 2015 | By | Category: Eveniment

În cursa pentru obținerea titlului de București – capitală Europeană a Culturii în 2021, de curând a început  a treia parte a proiectului gândit special pentru obținerea acestei titulaturi. Astfel, după ce bucureștenii au oferit mărturii și povești personale despre București, în prima parte a proiectului, numită ”Memoria Orașului” și, apoi, au descoperit capitala, prin ”Explorare” (etapa a II-a), acum locuitorii sunt provocați la ”Imaginarea Orașului”, de către #Bucuresti2021. Lansarea oficială a avut loc pe 26 martie 2015, la Hanul Gabroveni, iar această a treia și ultima parte se desfășoară până la 31 octombrie 2015.

”București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” este proiectul ce lansează oficial candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Gândit sub forma unei trilogii, programul pune Bucureștiul sub microscop, transformându-l atât în cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui  în generatori de conținut.

Dacă între 18 martie – 15 mai, de-a lungul etapei Memoria Orașului, locuitorii au contribuit cu propriile mărturii și istorii subiective la realizarea hărții cognitiv-afective a Bucureștiului, a doua parte, Explorarea Orașului, ce s-a încheiat pe 15 iulie, a fost o invitație deschisă la descoperirea unui București plin de viață, ale cărui rotițe sunt puse în mișcare de un caleidoscop de evenimente și inițative diverse.
Această etapă este continuată de partea a treia a proiectului, intitulată Imaginarea Orașului, care se desfășoară între 15 iulie și 31 octombrie. Modul în care Bucureștiul se transformă zi de zi depinde de tine mai mult decât crezi. Cu fiecare pas pe care-l faci, cu fiecare inițiativă reușită, conturezi orașul de mâine începând de azi. Titlul de Capitală Culturală Europeană este mai mult decât o denumire pretențioasă, un premiu de merit sau un festival cultural. Această candidatură are în primul rând nevoie de sprijinul tău. Alătură-te #Bucuresti2021 și vino să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul realist din viitor!

Concurs de fotografie Bucureștiul Meu

București Optimist e alături de București 2021 în procesul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Împreună, în perioada 14-30 iulie căutăm cei mai buni fotografi necunoscuți ai orașului. Te provocăm să ne trimiți cele mai bune 3 fotografii care surprind Bucureștiul exact așa cum îl vezi și îl simți tu!

Căutăm acele fotografii care ți-au spus ceva încă din momentul în care ai apăsat pe buton. Cele de care te-ai minunat și mai tare când le-ai descărcat în calculator. A venit momentul să le scoți în lume.

Arată-ne cum se vede orașul prin ochii tăi! Trimite-ne fotografiile preferate cu orașul prin wetransfer într-un e-mail cu subiectul Bucureștiul meu la concurs@bucuresti2021.ro și postează-le în social media cu hashtag-urile #bucuresti2021 și #bucurestiulmeu.

Cele mai bune fotografii vor fi premiate. Cristian Vasile aka Igu va juriza toate înscrierile și va decide un top 3. Câștigătorul premiului I va primi o cameră video de acțiune MIO, care îl va ajuta să își cultive pasiunea pentru imagine. Câștigătorii premiilor II și III vor primi câte un print mare (realizat de Cameleo) al fotografiilor câștigătoare, având astfel ocazia să își înfrumusețeze locuințele printr-un landscape bucureștean autentic. În plus, alegerea câștigătorilor va fi explicată în detaliu, așa că vei avea șansa să afli și câteva ponturi profesioniste.

Toate înscrierile eligibile vor fi prezentate în timp real într-o expoziție colectivă la parterul Hanului Gabroveni și vor fi urcate în aplicația București. Album de familie (http://albumdefamilie.bucuresti2021.ro/), ce surprinde transformarea orașului București de-a lungul timpului, sub toate aspectele sale.

Număr de vizualizări :974


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro