Antologia ”Sărutul”, volumul II

iul. 25th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Măiastra din Târgu Jiu, a apărut volumul II al antologiei de poezie de dragoste ”Sărutul (II)“. Inițiativa îi aparține poetei Elisabeta Gîlcescu, care a reușit să strângă laolaltă, în acest al doilea volum, poeții: Paul Arva, Adrian Berinde, Adrian Beznă, Marius Chelaru, Iohana Chris, Ștefan Ciobanu, Dorina Cioplea, Mariana Cornoiu, Alin Cucuruzan, Carmen Doreal, Eugen Evu, Viorel Gârbaciu, Melania Grozavu, Rodica Ion,Elisabeta Lușcan, Laura Matache, Clara Mărgineanu, Ovidiu Mihăilescu, Mariana Moga, Toni Niculae, Diana Olteanu, Filip Palaghia, Gabriela Panaite, Andrei Păunescu, Loreta Popa, Luis Popa, Camelia Radulian, Trandafir Sîmpetru, Amelia Stănescu, Mircea Florin Șandru, Alexandru Turcu, Gina Zaharia. Cartea a fost lansată deja la București și Craiova în prezența Elenei Vulpescu, iar la Târgu Jiu în cadrul vernisajului Expoziției Naționale de Artă ”EGOgrafie”, ediția a VI-a.

”Există momente de visare și de puritate în exprimări de o rară frumusețe! Asta ne-am dorit cu toții! Cu o copertă frumoasă  (Dorina Cioplea), cu texte argumentative (Clara Mărgineanu, Emilia Ivancu, Loreta Popa), Sărutul (II) ajunge în bibliotecile județene, îmbogățind fondul de carte a acestora.

Am fost o întâmplare în această lume, și poate că tot întâmplarea ne-a ales să dăruim.

Nimic nu este mai frumos decât să eliberezi, cu inocență, poezia când nu mai ești al ei, rătăcind pe alte drumuri voci, entuziasm – generoasă deschidere față de cititori, în marele concert al iubirii, sensibilității, originalității – vibrație întru desăvârșire…

De această dată, la limita dintre întâmplare și poezie, a ieșit la iveală deopotrivă sublimul sărutului în poezii de o extremă finețe și o insolită modernitate.

Sărutul, de neoprit, și o nouă provocare Sărutul (III) – un alt punct de reper, un loc unde poezia se întoarce întotdeauna cu bucurie”, a spus Elisabeta Gîlcescu despre volumul pe care îl coordonează.

În prima ediție a ”Sărutului” au fost antologați George Cristian Abrebenel, Ștefan Dumitru Afrimescu, Ioan Alexandru, Mihai Amaradia, Stella Anghel, Celestin Antal, George Bacovia, Ion Barbu, Mircea Bârsilă, Lucian Blaga, Ioana Burghel, Constanța Buzea, Adelina Gabriela Clondir, Romița Mălina Constantin, Raul Constantinescu, Constantin Cristescu, Ștefan Augustin Doinaș, Adrian Frățilă, Elisabeta Gîlcescu, Ion Horea, Nicolae Labiș, Andrei Maftei, Marian Malciu, Daniel Murărița, Spiridon Popescu, Georgeta Resteman, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Ecaterina Șerban, Cristina Toma, Ovidiu Vasile, Nina Voiculescu, Romulus Vulpescu, Marius Iulian Zinca, Ileana Vulpescu.

Număr de vizualizări :2212


One Comment to “Antologia ”Sărutul”, volumul II”

  1. Eli Gîlcescu spune:

    Îndrăznea pe acolo pe unde mai era și răsărea de unde nici nu se știa, fulgerat de dragoste, departe și dincolo, pentru noua ispitire, alt sărut pe copilăreasca frunte, pe ramuri, pe ape, o clipă…

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro