Finaliștii Concursului de Debut „Adenium Start”, ediția a III-a, 2015

iul. 16th, 2015 | By | Category: Postcard

Editura Adenium a lansat, la începutul anului, cea de-a III-a ediție a Concursului de Debut „Adenium Start”, pentru următoarele genuri literare: poezie, proză, literatură pentru copii. Sloganul concursului, „Rupeți rândurile!”, i-a provocat pe autori să-și afirme originalitatea. Conform regulamentului, disponibil pe site-ul start.adenium.ro, editura a selectat cele mai bune 5 manuscrise pentru secțiunile din concurs.

Lista finaliștilor Concursului de Debut „Adenium Start” este următoarea (reproducem motto-urile cu care au fost semnate manuscrisele):

Secțiunea Proză:

– „Am o mulțime de idei. Din nefericire, majoritatea sunt stupide”;

– „Fiecare dintre noi e dragostea vieţii cuiva”;

– „Marile surprize sunt mute”;

– „Paranoia este doar o formă de vigilență”;

– „Prietenii sunt ca umbra: nu apar decât atunci când e soare”.

Secțiunea Poezie:

– „Ars longa, vita brevis”;

– „Ce fluieră cămilele pe malul marii”;

– „Nimic nu e departe când iubești”;

– „Scrie ca și cum ai săpa o vizuină”;

– „Va veni moartea și va avea ochii tăi”.

Secțiunea Literatură pentru copii:

– „Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea”;

– „Fiecare copil vine pe lume cu mesajul că Dumnezeu nu este încă dezamăgit de oameni”;

– „Orice luminiță din gândul tău, așezată pe o filă, ar putea crea un Soare”;

– „Salcâmii salvează teii iubesc”;

– „Ţara Părinţilor cu Inimi de Aur”.

Juriul, format din Daniel Șandru (președinte), Bogdan Crețu, Radu Vancu, Emil Brumaru și Daniel Cristea-Enache, va alege manuscrisele câștigătoare pentru fiecare secțiune.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate câștigătoare, la sfârșitul lunii august, volumele care vor obține cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor, iar editarea lor va începe imediat după anunțarea învingătorilor.

Scopul Concursului de Debut „Adenium Start” este să descopere și să promoveze autori valoroși, care încă nu au publicat în volum, oferindu-le posibilitatea să debuteze și sprijinul integral în procesul de promovare: publicitate, serviciu de presă, lansări publice. Volumele premiate vor fi lansate la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, care se va desfășura în toamnă, la București, iar autorii câștigători vor primi câte 50 de exemplare din cărțile lor pentru propria activitate de promovare.

Editura Adenium mulțumește tuturor celor care au răspuns provocării lansate.

Număr de vizualizări :890


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro