Expoziția „XX – XXI: Artele vizuale din România la răscruce de secole”, la ICR New York

iul. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 15 – 31 iulie 2015, Institutul Cultural Român de la New York vă invită să vizitați expoziția de albume de artă, fotografii- portret și slideshow-uri intitulată “XX – XXI: Artele vizuale din România la răscruce de secole”, eveniment organizat la sediul ICRNY. Expoziția prezintă o serie de albume de artă consacrate unor mari nume ale sculpturii, picturii, graficii și gravurii românești – lucrări apărute, de-a lungul deceniilor, la edituri din țara noastră, inclusiv la Editura Institutului Cultural Român  și aflate în fondul de carte al bibliotecii institutului.

Vor fi expuse, de asemenea,  fotografii-portret ale artiștilor respectivi și filme documentare de atelier sub formă de slideshow-uri. Expoziția de la ICR New York constituie o veritabilă incursiune în universul  artelor vizuale din România de-a lungul  ultimelor șase decenii și jumătate.

Expoziția pune în valoare diversitatea stilistică a artelor vizuale din România. În cadrul ei, sunt  reprezentați mari artiști vizuali români, de anvergură națională și internațională (Ion Țuculescu, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Dumitru Ghiață, Ion Jalea, Corneliu Medrea, Geza Vida, Oscar Han, Gheorghe Anghel și alții), ale căror lucrări au intrat în patrimoniul artistic național.

Expoziția de la ICR New York urmărește să pună în lumină –  fără nicio intenție de bilanț sau de ierarhizare a valorilor –  evoluția artelor vizuale din România, de la cei menționați la pictori, graficieni și sculptori  ca Ion Silișteanu, Dan Hatmanu, Horia Bernea, Ștefan Câlția, Constantin Lucaci, Constantin Antonovici, Henry Mavrodin, Alexandru Țipoia, Ion Pacea, Sorin Dumitrescu, Vladimir Zamfirescu,  Devis Grebu, Elena Uță Chelaru, Doina Botez, Georgeta Năpăruș,  Dan Cioca, Mircia Dumitrescu, Adrian Ghenie și alții.

Expoziția poate fi vizitată la sediul ICR New York, în perioada 15 – 31 iulie 2015, de luni până vineri, în intervalele orare 10 – 14 și 16 – 18. Intrarea este liberă.

Pentru detalii suplimentare: ICR New York, 200 E 38th Street, New York, NY, tel. 212-687-0180.

Număr de vizualizări :918


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro