Expoziție de pictură românească la Lisabona: ”Madeira – Insula Eternei Primăveri”

iul. 24th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 29 iulie 2015, de la ora 19.00, la Galeria de artă a ICR Lisabona (Rua do Barão nº 8-10), va avea loc deschiderea expoziției ”Madeira –Insula Eternei Primăveri”, care aduce la un loc 30 de lucrări de pictură realizate de către șase artiști: Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofeanu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu.

La eveniment participă Radu Boroianu, Președintele Institutului Cultural Român, Daniel Perdigao, Reprezentantul Institutului Camoes din București și Maria Pașc, curatorul expoziției.

Expoziția, rod al taberei de creație din Madeira organizată în cadrul proiectului ”Contemporanii” în luna martie 2014, va reuni 30 de tablouri semnate de șase artiști, nume definitorii pentru contextul cultural românesc și internațional: Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofeanu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu.

Această expoziție a fost găzduită de Biblioteca Națională a României (17 iunie – 1 septembrie 2014) și de spațiul expozițional din Turnul BRD Groupe Société Générale(11 noiembrie – 15 decembrie 2014).

”Contemporanii” este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori care își propune valorizarea culturii românesti actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, tabere de pictură, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.

Număr de vizualizări :800


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro