”The Sayings of Brancusi, Blake and Joyce”

iul. 24th, 2015 | By | Category: Postcard

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei anunță publicarea volumului ”The Sayings of Brancusi, Blake and Joyce”, de C. George Sandulescu și Lidia Vianu.

” Volumul acesta conține lucruri pe care nu le întâlnești la tot pasul. Sculptorul Brâncuși, prieten apropiat al lui Peggy Guggenheim, gândește în cuvinte: lucru rar, știut fiind că sculptorii nu pun preț pe cuvânt.
Poetul mai presus de poeți, William Blake, pentru care versul era unealta de căpătâi, se apropie de proză: memorabilele lui proverbe au ca titlu ‘The Proverbs of Hell’ și se regăsesc pe planșele 7–11 din cartea sa, The Marriage of Heaven and Hell.
Joyce, pentru care scrisul înseamnă întotdeauna narațiune, decide, iată, să scrie aici aforisme, semi–aforisme, pseudo–aforisme. Unele nu sunt greu de priceput, altele cer gândire și timp, și niciunul nu poate fi explicat exact.
Volumul acesta se adresează cititorilor informați, familiarizați cu Brâncuși, Blake și Joyce, și care știu să citească formulări încifrate. Le dorim noroc celor care se vor strădui să le înțeleagă. Eu însumi am predat un semestru întreg la Universitatea din Torino discutând un singur proverb al lui Blake. Încercați să găsiți proverbul lui Blake cel mai greu de interpretat! George vă dorește să izbândiți!”, Lidia Vianu.

Volumul poate fi consultat și descărcat la adresa de internet http://editura.mttlc.ro/joyce-sayings.html

Număr de vizualizări :914


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro