Ţugulea, un nou erou al Benzilor Desenate

iun. 18th, 2015 | By | Category: Eveniment

Editura Casa Radio lansează sâmbătă, 20 iunie 2015, la Lente & şotron (Pache Protopopescu nr. 20, București), de la orele 18.30, în cadrul evenimentului Bucureşti ComicsFest 2015, un nou erou: Ţugulea. Apărută în Colecţia „Radio-Prichindel” (seria BD+CD), povestea lui Ţugulea a fost pusă în bandă desenată de către artistul Alexandru Ciubotariu. Ţugulea pare înrudit cu Harap Alb. Fiul cel mic al unui moş şi al unei babe, Ţugulea, deşi e isteţ şi curajos, are o mare problemă: la naştere, Zmeoaica pământului i-a furat vinele de la picioare. Drept care numai călare se simte în largul lui. Visul ciudat pe care îl are într-o noapte – cu o zână frumoasă şi bună care îi dă un chimiraş fermecat – îi schimbă radical viaţa şi declanşează un şir lung de peripeţii. Nota bene: fata de împărat cucerită cu greu nu lipseşte din poveste.

Artistul Alexandru Ciubotariu va oferi, pe fiecare exemplar, autografe personalizate: veţi putea astfel vedea modul în care un personaj se transformă din idee şi proiecţie mentală în realitate, pe hârtie, cu creion şi carioca.

Petre Ispirescu, ”Ţugulea”, este un roman grafic de Alexandru Ciubotariu după o dramatizare de Grigore Băjenaru. Scenariul radiofonic integrat în BD este o prelucrare după basmul lui Petre Ispirescu, ”Ţugulea, fiul unchiaşului şi al mătuşei”, din volumul ”Legende sau basmele românilor” (1872). Albumul conţine un CD cu înregistrarea Radio România din 1964. Din distribuţie fac parte: Alexandru Matei, George Oancea, Jeni Moruzan, Ştefan Mihăilescu-Brăilă, Horia Căciulescu.

Bucuresti ComicsFest (20-21 iunie) este o platformă pentru banda desenată: edituri, autori independenti şi webcomics, reviste cu supereroi autohtoni sau de peste oceane, albume si fanzine, figurine si boardgames – toate vor fi prezente într-un spaţiu prietenos: Lente & șotron de pe Pache Protopopescu nr. 20.

Mai multe detalii: www.edituracasaradio.ro

http://bucuresticomicsfest.blogspot.ro/

Număr de vizualizări :938


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro