Se deschide Bursa de Spectacole de la Sibiu 2015

iun. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

Luni, 15 iunie 2015, de la ora 11.00, Bursa de Spectacole de la Sibiu își va deschide porțile pentru operatorii culturali și artiștii care își vor prezenta și promova producțiile proprii și proiectele în curs de desfășurare din domeniul artelor spectacolului. Cea de-a XIX-a ediție a Bursei se va desfășura în perioada 15-20 iunie 2015, la Hotel Ibis Sibiu. Bursa va fi deschisă printr-o conferință de presă la care vor participa Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și reprezentanți ai Ministerului Culturii din România. În acest an vor veni la Sibiu companii și artiști din Grecia, Ungaria, Italia, Coreea de Sud, Suedia, Canada, Portugalia, Japonia, China, Israel, Franța, Danemarca, România. Un număr de peste 130 de artiști și manageri culturali vor fi prezenți la Bursă în 2015.

Evenimentul de deschidere va fi urmat de conferința specială „Dimensiune europeană și implicare comunitară (Capitale Europene ale Culturii 2021)”, cu participarea lui Karel Bartak, Șef al Unității de Coordonare a programului Europa Creativă din cadrul Direcției Generale pentru Educație și Cultură a Comisiei Europene. Conferința va fi moderată de Cristian Radu – Director executiv al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și Director executiv al proiectului „Sibiu Capitală Europeană a Culturii 2007”.

La eveniment vor participa: Constantin Chiriac – Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și Director al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu; Sergiu Nistor – Consilier Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte și Centenar; Gheorghe Postică – Viceministru al Culturii din Republica Moldova; Christophe Pomez – Ataşat cultural, Director delegat Institutul Francez din România și președinte EUNIC; Chantal Moreno – Director, Biroul Regional al țărilor din Europa Centrală și de Est (BRECO), Organizația Internațională a Francofoniei.

În cadrul conferinței, reprezentanții oraşelor din România și din Grecia care aplică pentru acest titlu vor avea ocazia unică de a intra în dialog cu domnul Karel Bartak și de a primi consiliere pentru proiectele pe care le au în pregătire.

În aceeași zi, de la ora 13:00 va avea loc seminarul Creative Europe, în cadrul căruia Karel Bartak va prezenta oportunitățile de finanțare ale proiectului Creative Europe 2014-2020, cel mai important și cel mai nou cadru european de finanțare dedicat proiectelor culturale și din domeniul audiovizualului. Participanții vor putea intra în dialog și cu reprezentanți ai

Ministerului Culturii din România: Bogdan Stanoevici – Secretar de Stat; Oana Băluțescu – Coordonator al Punctului Europa pentru Cetățeni, Unitatea de Management a Proiectului; Gabriela Nicolau – Expert consultant în cadrul Punctului Europa pentru cetățeni România; Bianca Floarea – coordonator Biroul Europa Creativă – Subprogramul Cultura; Claudia Romanescu – Consilier afaceri europene, Biroul Europa Creativă – Subprogramul Cultura; Sorin Enuș – Consilier afaceri europene, Biroul Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Prima zi a Bursei prilejuiește și întâlnirea cu un mare coregraf, Amir Kolben, în cadrul atelierului „Meeting and classes with great choreographers”. Întâlnirile și atelierele cu mari coregrafi ai lumii vor avea loc la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul – Junii Sibiului”, în perioada 15-18 iunie. Amir Kolben este fondatorul și directorul artistic al companiei de dans Kolben Dance Company. A fost dansator principal al companiei Batsheva și solist al Baletului din Israel și al Baletului Operei din Freiburg, Germania.

Programul complet al Bursei se găsește pe site-ul  www.sibiuartsmarket.ro.

Ediția 2015 a Bursei de Spectacole de la Sibiu se desfășoară cu sprijinul SC Intercar SRL – dealer autorizat Skoda și SC ODU Manufacturing SRL.

Număr de vizualizări :945


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro