Scriitorul Filip Florian, la Cărtureşti Mercy Timișoara

iun. 1st, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 3 iunie 2015, ora 19:00, ”Ce mai faci, scriitorule?” şi-a pregătit întrebările pentru Filip Florian. Ne lăsăm cufundaţi în creativitate, însoţiţi de savoare de ceai sau cafea, la Cărtureşti Mercy Timișoara, iar ghidul nostru printre cărţile scriitorului va fi Bogdan Munteanu.

“Filip Florian are, pe lângă plăcerea povestitului, şi grija pentru viaţa frazei, cu măruntaiele ei comunicante. Are răbdarea ceasornicarului de a asambla angrenajul cu arcuri fine, rotiţe subţiri şi rubine, capabil să reproducă în text traiul şi trăirea, timpul şi vremurile, să le facă sensibile cu misterul lor cu tot. Şi mai are Filip Florian în Toate bufniţele încă o calitate pe cale de dispariţie astăzi: simţul naturii sălbatice.” (Adriana Bittel)

“Zilele regelui este o bijuterie de roman, tocmai azi, când ni se spune foarte decis, de către oameni inteligenţi şi cu haz, că tinerii scriitori nu mai vor să scrie capodopere. Filip Florian îi contrazice blînd.” (Radu Cosaşu)

Număr de vizualizări :1144


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro