Recital Mireille Rădoi, la Librăria Open Art

iun. 8th, 2015 | By | Category: Agenda de carte
În 2013, Mireille Rădoi a debutat literar cu volumul ”ieșireadinbazadedate” apărut la editura timișoreană Brumar. După doi ani de la acest debut, Mireille Rădoi va susţine marţi, 9 iunie 2015, ora 19.00, la Librăria Open Art din Bucureşti (str. Pitar Moş, nr.12, intrarea de pe str. Arthur Verona), o lectură publică din poemele publicate, precum şi din poemele inedite ce vor apărea în viitorul apropiat. Moderatorul evenimentului este scriitorul Dan Mircea Cipariu. Partener: Galeria Galateca. „Mireille Rădoi – pe care multă lume o cunoaşte în calitatea sa de director al Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti şi de manager cultural, de autoare de cărţi de specialitate intrate în circuitul universitar internaţional – debutează în literatură cu o carte de poeme, un obiect de artă ce vizează bibliofilia, un discurs poetic autentic şi organic, stăpân pe mijloacele sale de expresie, în care suntem invitaţi să rezonăm cu o energie lirică de eliberare. Eliberare de toate dictaturile prezentului şi eliberarea din statistică şi din baza de date. Mireille Rădoi are intuiţia poetică şi feminină de a-şi găsi izbăvirea în Lumină şi Unicitatea dumnezeiască!”, a scris Dan Mircea Cipariu. AgenţiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

Mireille Rădoi s-a născut la 9 mai 1974. Are experienţă în diverse domenii de activitate, fiind specialist în ştiinţele comunicării şi studii de securitate. A absolvit Academia Naţională de Informaţii ca şef de promoţie, a obţinut masteratul şi doctoratul în ştiinţe politice. Este conferenţiar universitar şi, din 2010, este director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (http://www.bcub.ro/). Este iniţiatoarea celui mai mare festival cultural în aer liber din Bucureşti: Strada de C’Arte (www.stradadecarte.ro). A reînfiinţat după 65 de ani de inexistenţă,„Fundaţia Universitarã Carol I” (www.fundatiacarol.ro). Cel mai recent volum publicat: “ieşireadinbazadedate”, Editura Brumar, 2013 (poezie).
Număr de vizualizări :1238


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro