Prezentări de astronomie, la Palatul Suțu

iun. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Observatorul Astronomic continuă şi în luna iunie conferinţele ”Călătorie prin Univers” şi ”Câte stele sunt pe cer?” AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul conferințelor.

Călătorie prin Univers

Evenimentul va avea loc pe 6 şi 20 iunie 2015 la ora 19:00, la Palatul Suțu.

Observatorul Astronomic vă asteaptă să faceți o călătorie până la marginea Universului. Sâmbătă, 6 iunie 2015, și Sâmbătă, 20 iunie 2015. Călătoria se va face folosind un program de astronomie creat de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) și o proiecție normală, însoțită de explicații „pe viu”.

Prezintă: Adrian Șonka.

Preţul unui bilet este 5 lei (întreg) şi 2 lei (redus).

Câte stele sunt pe cer?

Evenimentul va avea loc pe 13 și 27 iunie 2015, la ora 19:00, la Palatul Suțu.

Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi.

Prezintă: Adrian Șonka

Preţul unui bilet este 5 lei (întreg) şi 2 lei (redus).

Număr de vizualizări :1090


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro