Întâlnire cu Călin-Andrei Mihăilescu, la Clubul de lectură „Calderon”

iun. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 12 iunie 2015, ora 18.30, la Librăria „Pavesiana” din București, are loc o nouă ediție a Clubului de lectură „Calderon”. Dezbaterea dedicată volumului „Confesiuni”, de Jean-Jacques Rousseau, îl are invitat special pe eseistul și universitarul Călin-Andrei Mihăilescu.

Spirit polihistor, om care se simte la el acasă în mai multe limbi și culturi europene, natură destinsă și infinit ludică, profesorul Mihăilescu locuiește de ani buni în Canada, unde predă literatură comparată la Universitatea din Ontario.

Cei interesați de eveniment sunt așteptați, cu câteva minute mai devreme, la sediul librăriei din strada Boteanu, nr. 5 (zona Ateneului Român). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cu această ședință, „Calderon” adaugă un nume major în portofoliul său de autori discutați. Lecturile clubului urmează, simultan, mai multe linii de interes, printre cele importante numărându-se proza scurtă (ediții Poe, Gogol, Cehov, Joyce, Mann, Kawabata, Márquez etc.), romanul (ediții Balzac, Dostoievski, Proust, Wilde, Conrad, Hemingway, Hašek etc.), memorialistica (ediții Mozart, Tocqueville, Mill, Camus, Hrabal etc.).

Număr de vizualizări :1223


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro