Prezentare de artist: Petru Lucaci , la Muzeul Național de Artă Contemporană

iun. 23rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 24 iunie 2015, ora 19:00, la Muzeul Național de Artă Contemporană, Seria întâlnirilor din cadrul expoziției „Învățământul artistic bucureștean și arta românească după 1950” (curator Adrian Guță) continuă cu un eveniment având-ul ca invitat pe Petru Lucaci, într-un dialog cu Adrian Guță.

Petru Lucaci (n. 1956) este un „optzecist“ care s-a lansat în viața artistică românească spre sfârșitul deceniului al nouălea al secolului trecut. Pe urmele lui Lao-Tzî, Lucaci consideră că un călător bun este acela preocupat mai mult de drumul însuși decât de „gândul de a ajunge“. Etapele lui de lucru și „popasurile“ expoziționale aduc surprize, confirmări, noi schimbări…, ocolesc comoditatea. Opțiunile tematice, tehnice, stilistice și-au constituit un teritoriu în expansiune, de la pictură la obiect, fotografie și new media, de la tatonări ale relației figurativ-abstract la un neoexpresionism ce dialoga cu gestualismul abstract, de acolo la hiperrealism și iar la fertile topiri de granițe, de la explozia cromatică la implozia spre negru și înapoi. Ramificațiile, revenirile, scurtăturile, trecerile de nivel pe drumul lui Petru Lucaci „desenează“ o concepție postmodernă de construcție a operei, în care fragmentul, colajul, alternarea relaxată între mai multe opțiuni sau combinarea lor contribuie la întreținerea vitalității creației.

Copyright © Petru Lucaci, Clarobscur 5, tehnica mixta pe panza, 120×150 cm, 2005.

Intrarea este liberă. Se asigură accesul cu automobilul propriu / taxiul și locuri de parcare gratuită.

MNAC Central
Muzeul Național de Artă Contemporană
Palatul Parlamentului, Aripa E4

Str. Izvor 2 – 4, 050563 București (RO)
Acces prin Calea 13 Septembrie, poarta B3
Miercuri – Duminică, 10h00 – 18h00

www.mnac.ro

Număr de vizualizări :1100


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro