Mireille Rădoi, prezentă la sărbătorirea a 800 de ani de la semnarea Magna Carta

iun. 18th, 2015 | By | Category: Postcard

Conf. univ. dr. Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I București, a participat, alături de Adelina Brad, Director Executiv al aceleiași instituții, la Londra, în perioada 13-16 iunie 2015, la invitația The Honourable Society of the Inner Temple, la evenimentele care au marcat aniversarea a 800 de ani de la semnarea Magna Carta. Programul a cuprins, printre altele, participarea la o dezbatere BBC care a avut loc în Temple Church din Londra pe tema importanței și a legământului Magna Carta. “Principiile stabilite în Magna Carta își dovedesc valabilitatea și universalitatea chiar și opt secole mai târziu, ele stau la baza tuturor Constituțiilor din lume și a Declarației Universale a Drepturilor Omului” a subliniat Directorul General, Mireille Rădoi.


De asemenea, programul a inclus și participarea la ceremonia oficială de aniversare a semnării Magna Carta de laRunnymede. Evenimentul a beneficiat de prezența Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a altor membri ai familiei regale, precum și de cea a Premierului britanic David Cameron.

La finalul vizitei, Directorul General Mireille Rădoi a vizitat Biblioteca The Honourable Society of the Inner Temple, prilej cu care a menționat câteva dintre cele mai importante volume de carte rară care se regăsesc în colecțiile Bibliotecii Centrale Universitare Carol I și a avut un valoros schimb de experiență cu Managerul bibliotecii cu profil juridic a organizației menționate anterior.

Număr de vizualizări :1299


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro