Marele actor Klaus Maria Brandauer, prezent la FITS

iun. 19th, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 20 iunie 2015, de la ora 14:00, la Librăria Habitus din Sibiu, marele actor de teatru și film Klaus Maria Brandauer se întâlnește cu publicul, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Sub genericul ACTOR DE TEATRU – ACTOR DE FILM: ALEGERE IMPOSIBILĂ, George Banu și Irina Margareta Nistor vor dialoga cu Klaus Maria Brandauer despre rolurile sale din teatru și despre filmele realizate în studiourile de la Hollywood și nu numai, despre profesia de actor și despre ce înseamnă pentru el succesul. Klaus Maria Brandauer va primit o stea pe Aleea Celebrităților pe 20 iunie, la ora 18:00 și va fi de asemenea prezent la Gala Celebrităților, la ora 19:00, la Sala Thalia.


KLAUS MARIA BRANDAUER (n. 1943) este actor, regizor de film și profesor la Max Reinhardt Seminar în Viena. Aclamat în întreaga lume pentru paleta largă de roluri interpretate atât în film cât și în teatru, Klaus Maria Brandauer este mai bine cunoscut publicului român pentru rolul principal din filmul „Mephisto” (1982), pentru care a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes, precum și pentru rolul memorabil alături de Meryl Streep în „Out of Africa”, ce i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar, pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

A colaborat cu Burgtheater Vienna din  anul 1972, interpretând numeroase roluri principale: Don Carlos, Ferdinand, Tartuffe, Cyrano de Bergerac, Nathan din piesa lui Lessing și mai ales Hamlet, de o sută de ori. A jucat timp de 10 ani rolul principal din spectacolul „Jedermann” la Festivalul de la Salzburg. După ce a devenit celebru pentru rolul „Mephisto” în 1982, a mai jucat în filmul James Bond  „Never Say Never Again”, apoi în „Out of Africa”, „White Fang”, „Streets of Gold”, „Rembrandt”, „Introducing Dorothy and Tetro”, în regia lui Francis Ford Coppola.

În anul 2007, a jucat rolurile principale în spectacolele lui Peter Stein: „Wallenstein”, „Oedipus at Colonos” creat pentru Festivalul de la Salzburg și „The Broken Jug” la Teatrul Berliner Ensemble. Colaborarea cu Peter Stein a continuat în anul 2013, când Klaus Maria Brandauer a interpretat rolul titular din spectacolul  „Regele Lear” de William Shakespeare, cu premiera la Burgtheater Vienna.

Număr de vizualizări :976


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro