Marcel Iureș și George Mihăiță la Budapesta: ”Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”

iun. 16th, 2015 | By | Category: Postcard

În 15 iunie 2015, de la ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta a organizat la Teatrul „Katona József” din Budapesta, prezentarea piesei de teatru „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?” de Cătălin Ştefănescu, o adaptare după romanul „Moromeţii”, regizată de Alexandru Dabija, la Teatrul „Act”, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă. Cei doi actori au fost aplaudaţi şi ovaţionaţi de un public de peste 300 de persoane, printre care s-au regăsit: Mihály Nagy, vicepreşedintele Institutului Cultural Român, ES Alexandru Victor Micula, ambasadorul României în Ungaria, reprezentanţi ai Ambasadei României în Ungaria, József Kánya, consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Gábor Máté, directorul Teatrului „Katona József”, Piroska Ács, directorul Muzeului şi Institutului de Istorie a Teatrului, Edit Kulcsár, reprezentanta Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Dramaturgie a Teatrului Naţional din Budapesta, György Báron, critic de film,  scriitorii Pál Závada, László Kúnos şi Szabolcs Várady, actori, masteranzi şi doctoranzi ai Universităţii Central Europene şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria.

Presa de limbă română din Ungaria fost reprezentată de Gabriela Elekes, corespondentă a emisiunii „O voce românească”, de la Postul Public Ungar de Radio şi Televiziune (MTVA) care va face o relatare despre spectacol şi de Ştefan Crâsta, redactor al emisiunii „Ecranul nostru”, de la MTVA, care a realizat interviuri TV cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă.

Presa de specialitate din Ungaria a fost reprezentată de: Erzsébet Eszéki, Józsa Ágnes şi Marik Noémi.

Spectacolul de la Teatrul „Katona József” din Budapesta a fost prezentat publicului cu supratitrare în limba maghiară.

Număr de vizualizări :1209


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro