Licenţe/ Arte textile – Design textil/ 2015

iun. 19th, 2015 | By | Category: Proiecte

Studenții absolvenți ai Universității Naționale de Arte, București, Facultatea de Arte Decorative și Design, specializarea Arte textile – Design textil, împreună cu conf. univ. dr.Dorina Horătău și asist. univ. drd. Iulia Toma, invită publicul la trei expoziții succesive care prezintă lucrările pentru susținerea examenului de Licență/ Arte textile – Design textil / 2015. AgențiadeCarte.ro, partener media al evenimentului, vă prezintă programul expozițional. Coordonare/ curatoriat: conf. univ. dr. Dorina Horătău; Organizare: asist. univ. drd. Iulia Toma; Organizator: Departamentul Arte textile- Design textil/ Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti.

Vernisajele debutează vineri, 19 iunie 2015, începând cu ora 17. 00, moment în care publicul va interacționa pentru prima oară cu atmosfera creată în atelierul cu numărul 13  de  “Instalație/i” semnată de Mihai Popescu. ”O atitudine in between, o declaraţie personală în care artistul se foloseşte de „brutalitatea” materiilor de lucru, transformând instalaţia funcţională de altădată a unor locuri industriale în pretext pentru instalaţia de artă.” (Dorina Horătău)

Loc: atelier 13, FADD/ UNArte, Calea Griviţei nr. 28, Bucureşti

Perioada de  expunere: 19.06 – 23.06. 2015

Smaranda Isar prezintă lucrarea “Hau sau spiritul obiectelor”  în cadrul expoziției “Psyche”.

”Un poem vizual interogativ adresat deschiderii omului către om şi o intelectuală problematizare de ordin metafizic, care propune o largă revedere a chestiunilor legate de comunicare – căci aceasta pare să fie tema generală căutată: a conectării omului cu celălalt şi cu divinul.” (Dorina Horătău)

Expoziția “Psyche” se desfăşoară în cadrul evenimentului “EIBAB – Bienala de Carte – Obiect- Bucureşti 2015”, organizat de  Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane.

Vernisaj: Marți, 23 Iunie 2015, ora 19.00, Spațiul cultural Gallery, Str. Leonida nr. 9-11, București.

Perioada de  expunere: 23.06 – 30.06. 2015

În acelaşi atelier 13, Mirela Iordache îşi va expune ansamblul de reliefuri  parietale cu titlul “Ritmuri geometrice”.

”O abordare în manieră textilă a informaţiei  vizuale de tip digital combinată cu sensibilitatea pop-art şi “instanţa” selfie-ului actual.

Amina Elnayef, în expunerea parietală-triptic intitulată „Tsukino Usagi”, ne invită într-o lume a neliniştii sensibile, a stării de veghe prinsă în cheie artistică, a haosului care stă să se transforme în ordine personală.” (Dorina Horătău)

Roxana Ionescu-Rolea ne prezintă ansamblul parietal „Arheologii subiective” ce este alcătuit

dintr-o serie de cărţi de autor în care se întrevede patina timpului şi este redată ideea cărţilor ca Obiecte depozitare ale cunoştinţelor omenirii în genere, ca moştenire spirituală comună, aşadar pasibile de eternitate, după măsura omului.

Vernisaj: Vineri, 26 Iunie 2015, ora 18.00, atelier 13, FADD/ UNArte, Calea Griviţei nr. 28, Bucureşti

Perioada de expunere: 23.06- 02.07. 2015

Parteneri: Singer, Anchor Group/ Bucureşti Mall

Parteneri media: The Institute, Modernism, AgenţiadeCarte.ro, ArtClue, Onlinegallery.ro, România Pozitivă, VreauArta.ro

Număr de vizualizări :1096


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro