Lansare de carte: „O hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma”, de Mihaela Grigorean

iun. 22nd, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 27 iunie 2015, ora 19.00, la Muzeul Național al Țăranului Român, în Clubul Țăranului, va avea loc lansarea cărții ”O hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma”, de Mihaela Grigorean, apărută la Editura Curtea Veche, București, 2014. Cartea va fi prezentată de Dr. Virgil Ștefan Nițulescu – director general al Muzeului Național al Țăranului Român, Cătălin Sturza – jurnalist cultural, doctor în litere și Drd. Florin-Ioan Silaghi, S.J.

Acest moment prilejuiește autoarei, Mihaela Grigorean, originară din Țara Oașului, construirea unui dialog esențial între diverse forme de exprimare a filonului cultural și spiritual oșenesc, atât de bogat în sensuri și semnificații ivite de la începuturile lumii și durabile încă prin însemnele artistice ale universului oșenesc de azi.

Cartea deschide un eveniment transdisciplinar, Rostiri încununate din Țara Oașului – în ritual de Sânzâiene, și este o împletire de simțiri, cugetări și rânduieli ale spiritualității Țării Oașului: țâpuritul Mariei Fușle din dealul Lechinței, așezat pe struna ceterii lui Dumitru Renghii din Racșa și a lui Mihai Tătar din Trip, alintat de fluierul și trâmbița lui Iacob Fușle, zongora lui Grigore Belbe din Turț, toate fiind pecetluite în diferite expresii artistice de către artistul vizual Vasile Pop-Negreșteanu, cu instantanee fotografice, surprinse inspirat de Emilian Moldovan între zările oșenești și descifrate în gând ritualic de către scriitoarea Ana Cicio din Negrești-Oaș.

Parteneri media: Onlinegallery.ro, Modernism.ro

Sponsori: Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș – Casa orășenească de cultură Negrești-Oaș,  S.C.CONSTRUROM SA – SC BOTIRI SRL (restaurant Bulevard – Baia Mare)

Număr de vizualizări :956


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro