Conferință: ”Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică”

iun. 24th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 24 iunie 2015, începând cu ora 18.30, Ateneul Român va găzdui dezbaterea ”Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică”, sub forma unui dialog între prof. Emil Constantinescu, preşedintele României 1996-2000 şi prof. Vytautas Landsbergis, la care sunt invitate să participe personalităţi marcante din mediul academic românesc şi ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Fundaţia Română pentru Democraţie, în colaborare cu Casa Regală a României şi Filarmonica „George Enescu” organizează vizita în România a ES dr. Vytautas Landsbergis, primul preşedinte democrat al Lituaniei, profesor la Conservatorul de Muzică din Vilnius.

Vytautas Landsbergis este fondatorul Mişcării Sajudis pentru Independenţa Lituaniei din fosta URSS, care a jucat un rol crucial în confruntările dintre militanţii pentru independenţa Lituaniei şi trupele de represiune ale KGB-ului pentru ocuparea televiziunii naţionale din Vilnius. A fost preşedintele Parlamentului Lituaniei 1996–2000 şi membru al Parlamentului European 2004-2009.

Tot miercuri, 24 iunie 2015, la ora 11.00, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti îi va oferi profesorului Landsbergis titlul de Doctor Honoris Causa. Majestatea Sa Regele Mihai va oferi Marea Cruce a Ordinului Coroana Romaniei lui Vytautas Landsbergis în cadrul unei ceremonii organizate la Castelul Peleş în 25 iunie 2015.

Biletele la dezbaterea Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Filarmonicii „George Enescu”, începând de vineri, 19 iunie 2015.

Un bilet la dezbaterea ”Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică” costă 25 de lei.

Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro

Număr de vizualizări :987


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro