Concert AG Weinberger, la Infinitea

iun. 24th, 2015 | By | Category: Eveniment

Luni, 29 iunie 2015, ora 20:00,  în cea mai romantică gradină din Bucureşti, în Cotroceni, str. Dr Grigore Romniceanu nr.7 (în prelungirea parcului Romniceanu), AG Weinberger vă invită la concertul de colecţie UPHILL GRINGO.

Sunt piese pe care le-ai ascultat poate pe vinil şi care au facut înconjurul lumii, o ediţie de colecţie pe care daca nu ai avut ocazia să o auzi, cu siguranţă acum e momentul să o descoperi şi să afli cum şi de unde s-au născut  ”cousin Jazz”, ”nephew Swing”, ”stepson Rock’n’Roll”, ”niece Rhythm’n’Blues”, ”sweetheart Soul”, ”grandson Hard-Rock” si… ”granddaughter R&B”.

Artistul va împărtăși cu publicul o experiență muzicală de o forţă și măiestrie inegalabile, într-un recital de exceptie, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă.

Concertul  UPHILL GRINGO, de 1 h si 30 de minute, te poartă în atmosfera temelor muzicale ce apartin anilor ‘20, ’30 şi până astăzi, din care nu lipsesc mărturisirile întâlnirilor cu mari artişti pe care AG Weinberger i-a cunoscut în cei 7 ani petrecuţi în Statele Unite, precum şi poveştile ce au făcut istorie, ţesute în jurul minunatelor piese pe care le aduce în faţa publicului.

Un concert unic, un concert-document, alt playlist de fiecare dată!

Infinitea – Salon de carte si ceai, str. Dr Grigore Romniceanu nr.7 (în prelungirea parcului Romniceanu)

Rezervări la 0723 175 300

Portret AG Weinberger

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii.

B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 8 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, între 2011 şi 2012 a fost realizatorul şi gazda emisiunii „Acadeaua – cea mai dulce emisiune” difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2. În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente. Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din S.U.A, precum “Big City Blues Magazine”, Cotidianul “Las Vegas Review Journal”,  The Jonesboro Sun” dar şi în multe altele.

Număr de vizualizări :906


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro