10 000 de bilete vândute și 21 de reprezentații sold-out, cu 10 zile înainte de începerea FITS 2015

iun. 2nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu anunță un număr de 21 de reprezentații sold-out și 10 000 de bilete vândute până astăzi, după punerea în vânzare a biletelor pentru toate spectacolele din programul acestei ediții a festivalului. La cererea publicului, s-a suplimentat numărul de reprezentații și numărul de bilete pentru anumite spectacole. Programul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este cel mai complex de până acum: 21000 de bilete au fost puse la dispoziția publicului pentru 119 spectacole indoor. La acestea se adaugă peste 300 de evenimente outdoor (spectacole de stradă), conferințe, expoziții, lansări de carte, proiecții de filme, spectacole lectură, dezbateri, la care accesul publicului este gratuit.  La cererea spectatorilor s-a mai programat câte o reprezentație pentru următoarele spectacole: „Cruzimea frumuseții și a puterii (Laboratorul Phaedrei)”, RootlessRoot (Grecia) – vineri, 19 iunie 2015, ora 17:00, TNRS, Sala Studio; „La țigănci” – UNTEATRU (România) – sâmbătă, 20 iunie 2015, ora 16:00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong – Sala etaj și „De vânzare / For Sale”, Teatrul Odeon  (România) – duminică, 21 iunie 2015, ora 22:00, la Colegiul Naţional „Octavian Goga” – Sala de sport.

De asemenea, a fost suplimentat numărul de bilete pentru fiecare dintre cele trei reprezentații ale spectacolului „Faust” (Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu), programate în datele de 12, 14 și 20 iunie 2015, ora 22:00, la Baza SC CONSTRUCTII SA, Str. Triajului 1 – 3 – Viaductul Vasile Aaron.

Până la începerea Festivalului, organizatorii vor recomanda în fiecare zi trei spectacole sau trei companii, pentru a familiariza publicul cu punctele de interes ale programului din acest an.

Prima recomandare a zilei este spectacolul „Carmen”, o producție a Teatrului Stabile din Torino, care a deschis recent Expoziția Universală de la Milano. Regia este semnată de Mario Martone, unul dintre cei mai importanți regizori italieni contemporani, alături de Pippo Delbono și Antonio Latella. Pentru realizarea acestui spectacol unic, ce reunește actori și muzicieni, Mario Martone a colaborat cu regizorul muzical Mario Tronco și cu Enzo Moscato, una din vocile cele mai entuziaste ale teatrului italian contemporan, care a scris scenariul, pornind de la nuvela lui Prosper Merimée. Alături de actorii Teatrului Stabile din Torino, îi vom putea admira pe muzicienii din Orchestra Piazza Vittorio – orchestră renumită în toată lumea, compusă din artişti excepţionali. Spectacolul „Carmen” va avea două reprezentații: vineri, 12 iunie 2015, ora 22:00 și sâmbătă, 13 iunie 2015, ora 18:00, la Sala Thalia.

Cel mai important teatru din Franța, Théâtre de la Ville, va fi prezent în premieră la Sibiu cu spectacolul „Șase personaje în căutarea unui autor”, în regia celebrului Emmanuel Demarcy-Mota. Este cea mai valoroasă creație a regizorului și în același timp o producție de referință a Théâtre de la Ville, așa cum este „Faust” pentru Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Emmanuel Demarcy-Mota a pus în scenă pentru prima dată piesa lui Pirandello când avea 20 de ani, iar câțiva ani mai târziu, pentru a doua montare, a invitat și o parte din primii actori. Acum este la a treia montare, cu aceiași actori: cei care aveau 25 de ani au acum 40, cei care aveau 58 au acum peste 70. Este modul în care regizorul percepe viața și teatrul, cu dorința de a se reconecta cu energia din trecut, pentru a crea spectacolul din prezent. „Șase personaje în căutarea unui autor” va fi prezentat vineri, 12 iunie 2015, ora 19:00 și sâmbătă, 13 iunie 2015, ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare.

„Les 7 doigts de la main” (Canada), a doua mare companie de circ din lume după Cirque du Soleil, vine la Sibiu cu spectacolul „Ingredientele circului”. Două reprezentații au fost programate vineri, 12 iunie 2015, de la ora 17:00, respectiv ora 22:00, la BRD Scena 9. Un spectacol în care coregrafia acrobatică şi muzica plină de ritm se vor amesteca cu ingredientele unei reţete trecută din generaţie în generaţie, de-a lungul timpului, ce naște amintiri și confesiuni. Atingerea aluatului cu mâinile, mirosul prăjiturilor în cuptor și gustul de oregano gătit acompaniază mișcarea și sunetele, conducându-ne printr-un labirint de timpuri şi ţări diferite.

Număr de vizualizări :939


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro