„Portrete din Londra“, de la Muzeul Horniman la ICR București

iun. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

Luni, 15 iunie 2015, de la ora 19.00, va avea loc la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr 38, Bucureşti), vernisajul expoziţiei „Portrete din Londra“ – o galerie de chipuri ale românilor care trăiesc în capitala britanică, semnată de fotograful Ion Paciu. Expoziţia este organizată, în parteneriat, de Institutul Cultural Român şi Muzeul Horniman din Londra, cu sprijinul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii. Imaginile au fost prezentate în perioada septembrie 2014 – aprilie 2015 la prestigiosul Muzeu Horniman, în cadrul unui proiect derulat în colaborare cu ICR Londra. Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 – 30 iunie 2015.

Cele 35 de portrete transmit povestea de peste 40 de ani de viaţă în Anglia a unor români, aleşi de fotograf pentru a ilustra diversitatea comunităţii româneşti de acolo. Oamenii din fotografii au în spate experienţe diferite, unii au venit în Londra pentru studii, alţii pentru a munci. Viitorul înseamnă pentru unii întoarcerea în România, însă pentru alţii Londra a devenit şi va rămâne acasă.

Ion Paciu trăieşte la Londra din anul 2003 şi este membru al Royal Photographic Society din Marea Britanie, fiind specializat în portrete fotografice şi în fotografie urbană. De asemenea, este profesor şi fondator al Photoion Photography School (www.photoion.co.uk).

Accesul este liber.

Număr de vizualizări :1116


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro