”Profetul Mahomed. O biografie”, de Barnaby Rogerson

iun. 23rd, 2015 | By | Category: Agenda de carte

”Profetul Mahomed. O biografie”, un nou volum semnat de Barnaby Rogerson, a apărut la Editura Polirom în traducerea lui Alexandru Racu, în colecţia „Plural. Religie”, şi este disponibil în toate librăriile din ţară.

Barnaby Rogerson este autorul volumului Moștenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre șiiți și suniți (Polirom, 2007), o reconstituire captivantă a vieții lui Mahomed şi a primilor patru califi.

Mahomed a creat o nouă religie, islamul, a unit pentru prima dată Arabia şi a impus o limbă literară nouă, araba clasică a Coranului. În eleganta sa biografie, Barnaby Rogerson surprinde semnificaţia istorică şi spirituală a acestui om excepţional, lider şi vizionar, reconstituind totodată atmosfera lumii în care a trăit.

Sub ochii noştri, Arabia secolului al VI-lea prinde viaţă în paginile cărţii, iar Mahomed ne este înfăţişat crescînd printre beduini, făcînd comerţ cu caravane, primind revelaţia şi îndurînd ani de persecuţie pînă la înfruntarea dintre Mecca şi Medina şi victoria finală a islamului.

„Rogerson spune o poveste captivantă cu tact, elocvenţă şi entuziasm.” (The Independent)

„Cartea lui Rogerson aproape că pare relatarea unui martor ocular. El ne încîntă cu detalii despre viaţa cotidiană şi cea de familie a Profetului, în care elementul religios este împletit cu grijă. O carte excelentă şi o lectură minunată.” (The Daily Express)

Din cuprins:

Zori deasupra Meccăi • Arabia şi vecinii săi • De la micul păstor la caravanele vechii Arabii • Mahomed: bărbat, soţ, tată, căutător • Primele revelaţii ale lui Mahomed • Mahomed la Medina: Profetul şi oraşul său • Războiul cu Mecca

Barnaby Rogerson a fost conferenţiar de istorie la St Andrews University şi deţine editura Eland Books. Dintre lucrările publicate, menţionăm: A Travellerʾs History of North Africa (1998), Meetings with Remarkable Muslims (2007) şi The Last Crusaders (2009). De acelaşi autor, la Editura Polirom a mai apărut Moştenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre şiiţi şi sunniţi (2007).

Număr de vizualizări :890


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro