“אבא, Tata, Papa – A Tribute” – un proiect de Anat Manor, la ICR Tel Aviv

iun. 25th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 1 iulie – 7 septembrie 2015 Institutul Cultural Român de la Tel Aviv găzduiește expoziția “אבא, Tata, Papa – A Tribute”, a artistei Anat Manor. Proiectul cuprinde picturi, desene și asamblaje realizate de Anat Manor în memoria tatălui ei, care a trăit în Israel de la vârsta de 17 ani, din 1948. Încărcate de referințe culturale, lucrările vorbesc despre identitatea și viața familiei sale. Expoziția este o continuare a proiectului cu același titlu prezentat în 2014 la Ambasada României de la Berlin. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 1 iulie 2015, între orele 17:00 – 19:00. Expoziția poate fi vizionată de luni până joi între orele 10:00 – 16:00, la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, în perioada 1 iulie – 7 septembrie 2015.

Anat Manor s-a născut în Israel, din părinți de origine română. A studiat arte vizuale în Israel și în Germania. Este cunoscută în special pentru proiectele foto-video, precum și pentru desenele și picturile conceptuale. În 2009 a absolvit cursurile postuniversitare „Art in Context” la Universitatea de Artă din Berlin (http://www.udk-berlin.de/). În 2011 și 2013 a beneficiat de burse de creație și cercetare din partea ZURÜCKGEBEN Foundation Berlin. În 1995-1996 a beneficiat de bursa  Schleswig-Holstein at Dr. Bamberger House and Jewish Museum, Rendsburg. În prezent, trăiește și lurează la Berlin și la Ierusalim. Mai multe detalii depre artistă (în limbile engleză și germană): anat-manor.net/.

Despre demersul acestui proiect, artista declară: „Punctul de plecare pentru această expoziție este unul personal: este dedicată tatălui meu. În același timp, este un omagiu adus simplității, modestiei și omeniei.” Textul integral, în limba engleză, este atasat la pagina www.icr.ro/anat_manor_ro.

Criticul de artă Frauke Dettmer relatează despre Anat Manor: „În multe privințe Anat Manor este un călător între lumi diferite. S-a născut și a crescut în Israel, și trăiește de multă vreme la Berlin. România este de asemenea aproape de ea, ca țară în care s-a născut tatăl ei […]. Aceste culturi și mentalități diferite determină structura interioară, inspirația și provocările sale.” Textul integral, în limba engleză, este atasat la pagina www.icr.ro/anat_manor_ro.

Evenimentul face parte din seria dedicată de ICR Tel Aviv artiștilor israelieni de origine română.

Pagina evenimentului: www.icr.ro/anat_manor_ro.

Număr de vizualizări :1563


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro