”singurătatea vine pe facebook” în spațiul Gallery

iun. 21st, 2015 | By | Category: Proiecte

Luni, 22 iunie 2015, de la ora 19.00, în spațiul cultural Gallery din str. Leonida nr. 9-11, București, va avea loc o întâlnire incitantă cu scriitorul Dan Mircea Cipariu și graficianul Mihai Zgondoiu. Este singurătatea o vină, asumată sau nu, un efect sau un defect? Este o iluzie, un blestem sau o binecuvântare? Unde începe singurătatea, până unde se deșiră firul ei și unde se termină ghemul? Dan Mircea Cipariu ne-a oferit câteva răspunsuri în volumul său de versuri “Singurătatea vine pe facebook” apărută în anul 2012 la Editura Tracus Arte. Această carte de meditație poetică ne invită să parcurgem XX de scrisori la care putem răspunde în clipele de solitudine și ne relevă XX de visuri pe care fiecare dintre noi le trăim câteodată în propria iluzie a singurătății. Pentru grafica acestei cărți scriitorul a colaborat cu artistul Mihai Zgondoiu care a semnat desenele și ilustrațiile ce dau o vigoare aparte și un suflu percutant întregului volum de poezie. Cartea a fost nominalizată în cadrul primului concurs național de design de carte “Cele mai frumoase cărți din România”. Întâlnirea cu Dan Mircea Cipariu și Mihai Zgondoiu este organizată în colaborare cu Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane.

Dacă ajungeți un pic mai devreme, puteți studia, admira, critica câteva dintre cărțile-obiect expuse în acest moment în galerie în cadrul expoziției “Bienalei de carte-obiect” alături de corpurile de iluminat realizate de artistul Răzvan Supuran în cadrul unui proiect mai amplu numit “Luminish”.

„evadez din statistica suferinţelor mari
într-un regat de singurătate
unde pot visa cu ochii închişi.”
Dan Mircea Cipariu

Număr de vizualizări :1277


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro