”Flautul Fermecat” s-a întâlnit cu ”Pianul Calător” la Tulcea

iun. 16th, 2015 | By | Category: Postcard

Cea ce-a cincea ediţie a Turneului Naţional Flautul Fermecat”, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail are loc în perioada 11 – 27 iunie 2015. A doua destinaţie a Turneului Flautul Fermecat a fost anul acesta Tulcea. Luni, 15 iunie 2015, doi muzicieni, cinci flaute diferite şi Pianul Călător au adus bucuria muzicii de calitate  unui public la rândul său cald şi special. Elementul de surpriză al serii a fost faptul că flautistul Ion Bogdan Ștefănescu a  prezentat spectatorilor întreaga familie a flautului. Poate prima dată au poposit la Tulcea instrumente spectaculoase, provenite toate din țara Soarelui Răsare. Pe lângă deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, a putut fi ascultat un flaut de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, un flaut alto – Sankyo și un flaut bas – Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Acest recital a fost posibil tot datorită unei iniţiative generoase Radio România. În anul 2013 aici a rămas Pianul Călător, pian ce este intens folosit în recitaluri, concerte, piese de teatru şi alte evenimente. Chiar un festival internaţional de jazz a fost organizat tot datorită prezenţei Pianului Călător pe scena teatrului Jean Bart. Dar şi turneele Radio România au ca punct de oprire Tulcea, iar Horia Mihail îşi revede de fiecare dată cu bucurie fostul tovarăş de drum.

„A fost un recital extraordinar. Am fost si anul trecut, dar anul acesta a fost special pentru că am ascultat atâtea flaute”. „Este o combinaţie care mi-a vrăjit întotdeauna. Flaut şi pian. Liniştitor”. „Mi-au plăcut piesele. Foarte bine alese. Dar interpretarea celor doi muzicieni este şi ea minunată”. „Plec cu cea mai bună stare. Voi face o plimbare pe faleză ca sa o prelungesc. Mi-aş dori multe evenimente ca acesta în oraşul nostru.”, au declarat spectatorii tulceni.

Întrebat despre relaţia sa cu aceste instrumente Ion Bogdan Ștefănescu a declarat: .

„Relaţia noastră cu aceste instrumente se îmbogăţeşte cu fiecare turneu întreprins. Cred că instrumentul trebuie să facă parte din tine, să fie o prelungire a sufletului tău. Cu un instrument de calitate te poţi exprima în plenitudinea intenţiilor şi dorinţelor tale muzicale şi, totodată, instrumentul îţi poate ridica ştachete nebănuite. Nu e însă mai puţin adevărat că acelaşi instrument poate suna complet diferit mânuit de interpreţi diferiţi, aşa că, până la urmă, interpretul sfinţeşte instrumentul”.

Amănunte pe www.flautuldeaur.ro

Itinerar:

11 iunie 2015 – Roman – Liceul de muzic㠀“

15 iunie 2015 – Tulcea – Teatrul Jean Bart €“

17 iunie 2015 – Brașov – Sala Patria €“
18 iunie 2015 – Pitești – Casa de cultură a sindicatelor €“

22 iunie 2015 – Caracal – Teatrul Național

24 iunie 2015 – București – Sala Radio “

27 iunie 2015 – Deva – Centrul cultural Drăgan Muntean

Un proiect Radio România

Producători: Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală „Accendo”

Co-producător: TVR 2, Radio România Cultural, Radio România Regional

Sponsori: JTI, Adegas Oil

Transportator oficial : Dacia

Parteneri: Athenee Palace Hilton, Hotel Pantex Braşov

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, România liberă, Caţavencii, România TV, Şapte Seri, Observator Cultural, Business Review, Tango, Ziare.com, TV Accent Tulcea, agentiadecarte.ro, Media Trust.

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica de stat din Piteşti, Centrul cultural „Drăgan Muntean”, Asociatia Culturală DevART, Primăria din Tulcea, Teatrul “Jean Bart”, Filarmonica din Braşov, Primăria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Teatrul Naţional Caracal.

Număr de vizualizări :1168


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro