“Colección de asombros”, expoziție de Isidro Ferrer la București

iun. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

În sala de expoziții a Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38) din București a avut loc miercuri, 10 iunie 2015, vernisajul expoziției de graphic design și ilustrație de carte “Colecție de minuni / Colección de asombros” de Isidro Ferrer. Expoziția prezintă peste 100 de afișe și ilustrații de carte realizate de graficianul spaniol în perioada 2005-2012 si va fi deschisă publicului, spre vizitare, până în 14 august 2015.

Isidro Ferrer (Madrid, 1963) este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai artei de ilustrație și design din Spania contemporană. A lucrat ca ilustrator, designer grafic, creator de animație și storyboards pentru televiziune.

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii precum ”Premiul Național de Design”, în 2002, ”Premiul pentru Ilustrație”, în 2006, un premiu la European Design Award la categoria ”Posters”, în 2008, și la Golden Label Awards în 2013, ca să menționăm numai câteva dintre ele.

Expoziția ”Colección de asombros” este o antologie ce cuprinde unele dintre cele mai importante creații ale sale din domeniul designului grafic și al ilustrației. Toate lucrările, precum și cele câteva caiete de schițe expuse, permit publicului să aibă o imagine asupra operei recente, atât de diverse, a artistului Isidro Ferrer.

Expoziția ”Colección de asombros” începe cu o selecție a unora dintre lucrările de graphic design, printre care se găsesc multe dintre cele făcute în perioada când Isidro Ferrer lucra la Centrul Dramatic Național din Spania, unde a fost conducătorul departamentului de grafică timp de șase stagiuni, în expoziție fiind prezentate 4 dintre aceste stagiuni. Apoi, continuă cu o selecție de posters realizate pentru diferite evenimente și instituții, pe teme de grafică socială, chiar și posters prin care autorul s-a implicat activ în diverse mișcări de revendicări sociale.

Cea de-a doua parte a expoziției ne arată fațeta lui de ilustrator; între lucrările selectate sunt imagini din ”Cahier de vacances”, un caiet de jocuri realizat ca parte a unui proiect de comunicare grafică pentru programul dedicat copiilor, în ”cadrul Marseille-Provence 2013 Capitale Européenne de la Culture”. Apoi, ilustrațiile pentru ”Le Metier”, realizate tot la Marsilia, pentru galeria Fotokino. Parcursul expoziției continuă cu seria ”Petit Liceo”, creată pentru stagiunea pentru copii a operei Liceo din Barcelona și cu trei cărți foarte cunoscute din bibliografía autorului, «El libro de las preguntas», pe textul unui poem de Pablo Neruda, «Nocturno» , un poem de Rafael Alberti și «Los Sueños de Helena”, în care Eduardo Galeano împărtășește cu cititorii visurile poetice ale soției sale.

Număr de vizualizări :1004


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro