Teatrul EXCELSIOR este gazda unor spectacole pentru tineri, produse la Botoşani

mai 18th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 22 mai 2015 şi sâmbătă, 23 mai 2015, de la ora 18.00, Teatrul Excelsior va găzdui spectacolul Clubul Etichetelor, regizat de Lenuş-Teodora Moraru şi produs de Teatrul Mihai Eminescu” din Botoşani. Totodată, între 21 şi 23 mai, de la ora 20.30, în Sala Studio a Teatrului Excelsior, sunt programate alte trei spectacole, produse de trupa Brusc Teatru din Botoşani: Voiam doar să ţip, regia Vlad Volf,  Nu-nţeleg ce se-ntâmplă şi Nu de gât, ambele în regia lui Lenuş-Teodora Moraru. Vă aşteptăm la Excelsior pentru a vă întâlni cu teatrul botoşănean de calitate, care vă va surprinde!

Publicul tânăr bucureştean este invitat, săptămâna aceasta, la Teatrul Excelsior pentru a viziona o serie de spectacole produse de Teatrul „Mihai Eminescu”, respectiv Brusc Teatru, ambele din Botoşani.

Spectacolul Clubul Etichetelor, pe un text de Ilinca Anamaria Prisăcariu, regizat de Lenuş-Teodora Moraru, este „un spectacol care se mulează pe tine, indiferent de vârstă. Fie că eşti elev, profesor sau părinte, ai nimerit în clubul perfect”, se precizează pe pagina web a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Cinci puşti de liceu, total diferiţi, care nu se cunosc între ei, sunt nevoiţi să petreacă o zi întreagă împreună în camera de detenţie, fără telefoane mobile, fără Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. Nu şi-ar fi imaginat nimeni ce se va întâmpla la sfârşitul zilei cu un #geniu, o #prinţesă, un #sportiv, un #nebun şi o #ciudată. Surpriza are loc atunci când apar în faţa ta #profu’ şi #femeiadeserviciu care îşi deschid sufletul şi îţi oferă o lecţie despre sinceritate. Sau tu le oferi lor, până se ajunge la punctul în care toată lumea învaţă de la toată lumea şi fiecare are câte o revelaţie care îi schimbă viziunea despre ceea ce se întâmplă în jurul său.

Lenuş-Teodora Moraru, regizoarea spectacolului, declară: ”Textul aparţine unei eleve care deja are la activ câteva reuşite în materie de dramaturgie. Este vorba de Ilinca Anamaria Prisăcariu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani. De fapt, pe seama unei idei preexistente, autoarea a creat o structură curajoasă, cu scene şi personaje inedite. Este un spectacol incomod, incomod pentru toată lumea, pentru toţi cei care aplică „etichete”, indiferent că sunt elevi, profesori sau părinţi. Se întâmplă, uneori, să spunem ceva despre cineva fără să ştim cu adevărat care sunt resorturile intime ale celui „etichetat” într-un anume fel, de ce respectivul se comportă aşa şi nu altfel, de ce pe chipul fiecăruia există o mască… De fapt, în acest spectacol se dau jos toate măştile! Este un spectacol despre sinceritate, despre importanţa comunicării, cu adevărat, despre problemele pe care le are fiecare. Este un spectacol destinat mai ales tinerilor, în care aceştia se vor regăsi uşor şi cu cele bune şi cu cele rele şi, mai ales, în care se dovedeşte cât de nedrepte pot fi uneori etichetările aplicate fără o cunoaştere reală a oamenilor etichetaţi. Este un spectacol care invită la discuţii, la întrebări, la comunicare. Oricum, important este să nu etichetăm pe nedrept! Acesta-i mesajul piesei!”

Clubul etichetelor, 22 şi 23 mai, ora 18.00

de Ilinca Anamaria Prisăcariu, regia: Lenuş-Teodora Moraru, scenografia: Gelu Rîşca, coregrafie: Victoria Bucun

Distribuţia: Alexandra Vicol, Anca Pascu, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Vlad Volf, Bogdan Horga, Daniela Carmen Bucătaru

Durata spectacolului: 1h 20 min. (fără pauză)

Spectacol recomandat publicului cu vârsta peste 14 ani.

Alte trei spectacole, pe texte de Mihai Ignat, sosite de la Botoşani, de data aceasta produse de BRUSC Teatru, vor fi prezente pe scena Teatrului Excelsior, în Sala Studio. Trei texte inedite aşteaptă să fie descoperite şi savurate de bucureşteni, între 21 şi 23 mai.

Voiam doar să ţip, 21 mai, 20.30

un spectacol de Vlad Volf, cu Lenuş-Teodora Moraru, scenografia: Gelu Rîşca

Am impresia că totuşi –

Am senzaţia că de fapt –

Că nu vrem să –

Aş fi ţipat pentru atunci cînd am văzut hoţul ăla de buzunare şutind portmoneul unui străin, iar hoţul mi-a făcut semn că-mi ia gîtul

Aş fi ţipat pentru atunci cînd n-aveam apă caldă şi nici căldură doar fiindcă aşa voiau alţii

Aş fi ţipat pentru atunci cînd şefa m-a umilit în faţa colegilor

Aş fi ţipat pentru atunci cînd vedeam şi văd cum politicieni, şefi, poliţai, instalatori, comentatori de ştiri, secretare şi chiar croitorese mă mint în faţă

Aş fi ţipat pentru atunci cînd nimeni nu observa că eram fericită

Voiam doar să ţip.

Dar…

Nu-nţeleg ce se-ntâmplă, 22 mai, ora 20.30

regia: Lenuş-Teodora Moraru, cu Daniela Carmen Bucătaru şi Alexandra Vicol

O femeie de 50 de ani care are curajul de-a fi îndrăgostită până la cele mai patetice, dramatice şi ridicole consecinţe.

O fată de 20 de ani care are curajul de a dori un bărbat dincolo de orice morală sau obstacol.

O dramă cu accente comice despre cel mai iubit dintre bărbaţi.

Cel mai vechi şi cel mai mare război al inimilor, purtat cu… poşetele deschise: Nu-nţeleg ce se-ntâmplă.

Nu de gât, 23 mai, ora 20.30

regia: Lenuş-Teodora Moraru, cu Alexandru Dobynciuc şi Vlad Volf

Farsă ori adevăr? Prietenie sau trădare? Heterosexual sau gay?

Nu de gât – o dramă despre falsa toleranţă şi despre asumarea identităţii. Nu de gât – o comedie despre ipocrizia noastră cea de toate zilele şi despre rezistenţa prieteniei la proba sincerităţii. Nu de gât – o comedie dramatică despre nelinişti pe care nu le-ai prevăzut.

La bază stă o prietenie. O prietenie ? … O prietenie! Şi o priză stricată.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook şi pe site-ul  http://www.teatrul-excelsior.ro.

Număr de vizualizări :867


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro