Spectacolul ”Kiki și Bozo”, la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii ”The Magic Curtain” din Bulgaria

mai 3rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Teatrul EXCELSIOR prezintă spectacolul ”Kiki și Bozo” în cadrul celei de-a 16 – a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii The Magic Curtain 2015, care se desfășoară în perioada 4 – 9 mai 2015, la Targovishte, Bulgaria. ”Kiki și Bozo”, o producție a Teatrului Excelsior, a fost selecționat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ”The Magic Curtain 2015”. Spectacolul va fi prezentat în data de 5 mai 2015, la Teatrul Dramatic din Targovishte, Bulgaria.

Organizat anual, ”The Magic Curtain” este singurul festival de teatru din Bulgaria, care se adresează copiilor. Conducerea festivalului este asigurată de un comitet de reprezentanți ai Ministerului Culturii, Primăriei orașului Targovishte, Teatrului Dramatic din Targovishte și Asociației IFCP The Magic Courtain, manager fiind Peter Petrov, directorul Teatrului Dramatic din Targovishte. Selecționerul festivalului este Asen Konstantinov. Din echipa de organizare fac parte profesioniști din lumea teatrului (autori, producători, actori și muzicieni). Festivalul, care se adresează copiilor cu vârste între 3 și 15 ani, își propune să găzduiască spectacole din toată lumea și se dorește a fi o sărbătoare pentru micii spectatori.

Piesa ”Kiki și Bozo” de Andreea Vălean a fost pusă în scenă la Teatrul Excelsior de regizorul Peter Kerek. „De când am copii, teatrul îmi face mult mai multă plăcere. Într-un fel sau altul, m-au ajutat să-mi dau seama că teatrului nu îi lipsește absolut nimic. Teatrul are imaginarul, motiv pentru care poți să afirmi pe scenă oricând și orice. Kiki și Bozo a fost propunerea teatrului, dar după ce l-am citit, aș fi putut să jur că e propunerea mea. Era exact cea ce îmi doream să fac.” – preciza regizorului Peter Kerek.

Sub privirile uimite ale copiilor, intră în scenă două personaje cu totul speciale: Kiki și omulețul Bozo. Bozo este însoțit în acest periplu de sufletul său, jucăuș, ludic și trist. Când hazardul intervine în existența lui Kiki și a lui Bozo, se petrece un miracol. Miracolul întâlnirii, al iubirii și al inocenței. Din acel moment, începe o călătorie inițiatică dincolo de aparențe, în ținutul vast al vieții și al morții. Ce se întâmplă când se întâlnesc o fetiță care tocmai l-a pierdut pe Nini, câinele care-i alină copilăria și Bozo, care se îndreaptă către nemărginirea orizontului? Veți afla, numai dacă veți intra în acest univers sensibil, vibrând de poezie, umor și puritate.

Din distribuție fac parte Raluca Botez, Alexandru Mike Gheorghiu și Ion Bechet.

Spectacolul se adresează şcolarilor (8-11 ani) și preadolescenților (12-14 ani).

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook şi pe site-ul  www.teatrul-excelsior.ro.

Număr de vizualizări :1023


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro