Spectacolul ”Clasa”, recent premiat

mai 13th, 2015 | By | Category: Postcard

Spectacolul ”Clasa”, în regia lui Mihai Răzuș, produs de Teatrul Excelsior împreună cu Asociația Artextract, a obținut două premii importante la Festivalul Vostru, al Adolescenților, care s-a desfășurat în perioada 8-10 mai 2015, la Petroșani. În perioada următoare, spectacolele Teatrului Excelsior vor fi prezente în programul mai multor festivaluri dedicate copiilor și adolescenților din țară. Spectacolul ”Clasa”, primul proiect de teatru social din cadrul programului de reprezentare culturală și implicare socială Tu poți alege!, dezvoltat de Teatrul Excelsior, s-a jucat duminică, 10 mai 2015, la cea de-a III-a ediție a Festivalului Vostru, al Adolescenților de la Petroșani. Juriul a recompensat regia remarcabilă a lui Mihai Răzuș şi interpretarea tinerilor actori, aceștia revenind în București cu Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul Juriului, cel de al doilea fiind gândit special pentru ”Clasa”.

”Clasa” este un spectacol jucat de adolescenţi pentru adolescenţi. Un colaj de momente ce identifică teme dominante la această vârstă: marginalizarea, refugierea în lumea virtuală, influenţa violenţei domestice asupra tinerilor, tendinţa de suicid, prima iubire, tentaţia drogurilor ş.a., toate într-un show activ, dinamic, în care umorul şi ironia sunt modalităţile prin care aceste teme sunt filtrate. Este, totodată, un show modern ce îmbină tehnicile de actorie şi pantomimă cu dansul sau proiecţiile video.

Din distribuţie fac parte: Gabriel Gheorghiu, Roberta Vasiliev, Ana Maria Radu, Alexandru Zaliznea, Andrei Roşu, Georgiana Ion, Andreea Tanaşcu, Bianca Matthew, Mihaela Neagoie, Costin Răileanu, Andrei Tăpîrdea, Vlad Marin, Jennifer Gîrbiţa, Elena Pârvu, Maria Florentina Badea, Teodora Stoica.

Scenariul: Mihai Răzuş şi Eduard Adam; regia: Mihai Răzuş; slideshow: Octavian Frecea, Andrei Rozescu.

Număr de vizualizări :1072


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro