„Scrisori de la Polul Est” de Bogdan Suceavă, la Librăria Open Art

mai 18th, 2015 | By | Category: Proiecte
Marți, 19 mai 2015, la orele 18, la Librăria Open Art din București (str. Pitar Moș nr.12, intrarea de pe str. Arthur Verona), Editura agol lansează volumul „Scrisori de la Polul Est” de Bogdan Suceavă. Volumul reunește o serie de articole publicate în Observatorul cultural în ultimul deceniu, și aduce în discuție contradicțiile și problemele de natură etică din diverse sfere ale vieții sociale românești, în particular din mediul universitar și din mediului literar. Despre volum vor vorbi: Dan Mircea Cipariu, Mugur Grosu, Florin Iaru, Claudiu Komartin, Paul Vinicius, editorul Dan Iancu și autorul. AgenţiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului. Este extraordinar de greu să fii scriitor de limba română. Pe lângă faptul că îți scrii cărțile (un act întotdeauna plin de dificultăți lăuntrice), trebuie să studiezi, să te ții la curent cu ce se întâmplă în lume, și, pe deasupra, să te confrunți cu dificultățile majore ale spațiului literar românesc. Drumul tău se intersectează cu politicieni, cu tot felul de personaje frus­trate care simt nevoia să-și exercite autoritatea asupra ta. Merita descris cât de greu este și paginile următoare dau măsura acestei tensiuni, poate mai mult decât ori­ce pagini de jurnal.” – Bogdan Suceavă.

Bogdan Suceavă – nascut la 27 septembrie 1969, la Curtea de Arges. Studii la Universitatea Bucuresti, unde a obtinut licenta in matematica (1994) si diploma de studii aprofundate in geometrie (1995). Doctorat in matematica la Michigan State University, East Lansing (2002). In prezent, profesor la California State University, Fullerton. Autor de articole de matematica si de istorie a matema¬ticii. Membru al Pen Club West USA din 2005. Distinctii literare: Premiul I Nemira, sectiunea Purgatoriu, nuvele, 1993, pentru nuvela Imperiul generalilor tirzii; Premiul Copyro, 2002, pentru volumul Imperiul generalilor tirzii si alte istorii; Premiul pentru proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti pe 2007 pentru Miruna, o poveste; Premiul I al Retelei literare pe 2010 pentru Noaptea cind cineva a murit pentru tine. Volume publicate (proza si eseu): Teama de amurg (Topaz, 1990), Sub semnul Orionului, roman (Artprint, 1992), Imperiul generalilor tirzii si alte istorii, nuvele (Dacia, 2002; ed. a II-a, LiterNet, 2003), Bunicul s-a intors la franceza, istorii (Editura T, Fundatia Timpul, 2003; ed. a II-a, LiterNet, 2008), Miruna, o poveste, roman (Curtea Veche Publishing, 2007), Distante, demoni, aventuri (Tritonic, 2007), Vincent nemuritorul, roman (Curtea Veche Publishing, 2008), Noaptea cind cineva a murit pentru tine, roman (Polirom, 2010), Sa auzi forma unei tobe, proza scurta (Millenium Books, 2013), Memorii din biblioteca ideala (Polirom, 2013).
Număr de vizualizări :1182


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro