Scriitoarea Angela Baciu, prezentă la Garden Party Palatul Elisabeta

mai 13th, 2015 | By | Category: Postcard

Cu ocazia Zilei Regalităţii, pe 10 mai, este aşteptat an de an un mare eveniment: “Garden Party” – organizat de Casa Regală la curtea Palatului Elisabeta. În acest an 6000 de invitaţi din România şi Republica Moldova s-au bucurat de momente unice şi de emoţia întâlnirii cu Alteţele Lor Regale. Deşi acest eveniment este organizat de şase ani, este pentru prima dată când ziua de 10 mai este (în urma unei decizii luate de parlamentari în aprilie 2015) declarată Zi Naţională.

Gândul tuturor a fost şi alături de Majestatea Sa Regele Mihai şi Regina Ana: “Monarhia salvează România”, “Regele Mihai…Trăiască Regele Mihai”…strigau cei prezenţi la eveniment, fluturând steagurile.

Ca de fiecare dată, Garden Party a început cu intonarea Imnului Regal şi cu apariţia Familiei Regale la balconul oficial. Oamenii au aplaudat. A urmat un spectacol susţinut de Fanfara “Besaglieri” din Italia. Deasupra Palatului au survolat şi trei aparate de zbor ale formaţiei “Iacarii Acrobaţi”, urmat de un moment emoţionant când porumbei s-au înălţat pe cerul senin…

La eveniment au participat personalităţi din toate domeniile, artişti, scriitori, sportivi, pictori, actori, istorici, compozitori, dar şi simpli admiratori ai personalităţii Regelui Mihai şi a Casei Regale.

Şi în acest an s-a respectat desscod-ul care impunea doamnelor să poarte rochie de zi şi pălărie. Anul acesta, Alteţa Să Regală Principesa Margareta a purtat o rochie galbenă din shantung şi voal de mătase, create de Stephan Pelger, şi o pălărie semnată Kristina Dragomir. Principesa Maria a purtat o rochie roz şi o pălărie creată de acelaşi Furnizor Oficial al Casei Regale, după informaţiile mass-mediei.

Cei prezenţi s-au bucurat de un cocktail rafinat şi s-au fotografiat păstrând astfel şi în imagini amintirea unei zile istorice.

(în imagine: Angela Baciu – scriitor, membru în Uniunea Scriitorilor din România

Ținută: rochie alb-negru şi pardesiu din mătase, pantofi de catifea, pălărie alb-negru cu boruri largi)

Număr de vizualizări :1271


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro