O seară incendiară, la Gala EUROPAfest

mai 21st, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 23 mai 2015, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Odeon, are loc Gala EUROPAfest. 4 trupe de jazz de pe 3 continente își dispută Marele Premiu. Maratonul de 10 zile de evenimente de jazz, blues, pop și clasic, care s-au desfășurat în paralel la București și Sibiu, se încheie cu un concert de excepție, ale cărui coordonate sunt diversitatea, atmosfera specială și nivelul artistic ridicat. Scena Teatrului Odeon va fi adusă la viață de cele mai apreciate trupe de jazz din festival, finaliștii Bucharest International Jazz Competition: Pilot | Australia, Shalosh | Israel, Atom String Quartet | Polonia și Mynah | Italia. 4 stiluri diferite, 4 proiecte îndrăznețe și mult jazz de calitate. Spectatorii au ocazia să-și aleagă favoritul, să trăiască emoții alături de trupa preferată, asteptând cu sufletul la gură anunțarea câștigătorilor.

În aceeași seară, publicul va cunoaște noile stele ale scenei internaționale de vioară, fiind desemnați laureații ediției a 22-a a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Momentele de premiere vor fi punctate de interpretări pline de emoție și sensibilitate, virtuozitate și rafinament la cel mai înalt rang.

După regalul de muzică bună oferit de finaliștii Bucharest International Jazz Competition și decernarea premiilor la concursul de vioară, un moment special îl constituie înmânarea de către Principele Nicolae al României a Diplomei de Excelență unei companii partenere a festivalului.

Finalul în crescendo aduce un jam session captivant la care își dau aportul toți muzicienii din concert, urmat de punctul culminant, decernarea celor două premii “Best Band” și “Grand Prize Winner”.

Gala EUROPAfest promite un spectacol de muzică la cele mai înalte standarde de calitate, un festin de jazz și muzică clasică, care încheie armonios o ediție explozivă și surprinzătoare.

Înainte de Gală, există încă un duplex București-Sibiu, pe 22 mai | 20:00 la Caffe Festival Ibis are loc concertul Best of Jazz, o avanpremieră a Galei, iar la Sibiu, de la 19:00, pe scena sălii Thalia, concertul Best of Classic – Finala Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti unde artiștii vor evolua alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Gala EUROPAfest e alternativa care îți transformă o seară de sâmbătă obișnuită într-o experiență memorabilă, ce vine la pachet cu o stare de bine și răsfăț.

Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic a prezentat în cadrul celei de-a 22-a ediții, desfășurată în perioada 14 – 23 mai 2015, peste 300 de artiști din 45 de țări.

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Număr de vizualizări :754


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro