spot_img

Lansările Meteor Press, la Bookfest 2015

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015 îşi va deschide porţile miercuri, 20 mai 2015. Editura Meteor Press vă aşteaptă cu standul propriu din pavilionul  C2 de la Romexpo cu cele mai noi şi mai incintante titluri din domeniile istorie, psihologie, religie, dezvoltare personală şi profesională, beletristică, cărţi pentru copii şi de educaţie, ghiduri turistice, gastronomie etc. Reducerile se vor situa între 30% şi 80%.

Vă invităm să luaţi parte la patru evenimente de lansare a unor importante lucrări de istorie, care vă vor face cu siguranţă curioşi şi dornici să le citiţi:

JOI – 21.05.2015, ora 12.00 – la standul ţării invitate – Republica Cehă

”Interogatoriu în depărtare”, lucrare de referinţă a lui Václav Havel, în traducerea lui Sorin Paliga, este – am putea spune – „o carte totală”, o carte despre tragedie şi speranţă, despre disperare şi despre bucurie, o carte – aşa cum spune însuşi Havel – despre „o identitate umană”.

Invitaţi: – doamna Jiřina Vyorálková – Secretar-şef la Centrul Ceh Bucureşti

– domnul Sorin Paliga – Profesor Conferenţiar dr. la Universitatea Bucureşti, Facultatea de limba şi literatură slavă, traducător;

– domnul Alexandru Radu – Profesor universitar dr. la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Ştiinţe Politice;

– domnul Bedros Horasangian – Analist politic.

JOI – 21.05.2015, ora 18.00 – la standul Editurii Meteor Press

”Borş ucrainean. De la statul sovietic la revoluţia demnităţii”, autor Piotr Pogorzelski, în traducerea doamnei Cristina Daniela Godun, ne prezintă o relatare a vieţii în Ucraina contemporană, cartea fiind o sursă valoroasă de informaţii cu privire la poporul ucrainean şi mentalitatea oamenilor care-şi duc viaţa într-un spaţiu situat între Uniunea Europeană şi Rusia.

Invitaţi: – doamna Maja Wawrzyk – Directorul Institutului Polonez din Bucureşti;

– domnul Armand Goşu – Profesor Conferenţiar la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Ştiințe Politice;

– doamna Cristina Daniela Godun – Traducător;

– domnul Bedros Horasangian – Analist politic.

VINERI – 22.05.2015, ora 16.00 – la standul Editurii Meteor Press

”Istoria comunismului prin bancurile epocii”, autor Ben Lewis, în traducerea lui Mihai Dan Pavelescu, beneficiază de o abordare inedită: capitolele cronologice sunt despărţite prin intervenţii auctoriale postmoderniste ce prezintă documentările lui Lewis în fostele ţări ale blocului sovietic, relaţia sa personală cu o artistă nostalgică a comunismului şi propriile lui teorii sociologice despre bancurile politice.

”Lev Troţki. Viaţa mea. Autobiografie”, autor Lev Troţki, în traducerea lui Eugen Damian, este prima operă scrisă de Troţki în exil. Fără îndoială una dintre cărţile de referinţă ale istoricilor vremii, lucrare pe care autorul a considerat-o ca făcând parte integrantă din viaţa sa şi a tratat-o ca pe o modalitate prin care se putea uita în urmă la toate evenimentele la care participase pentru a le evalua în lumina propriei experienţe şi concepţii şi pentru a continua lupta plecând din acest punct.

Invitaţi: – domnul Adrian Cioroianu – Decanul Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti;

– domnul Ion M. Ioniţă – Redactor-şef la revista Historia;

– domnul Petre Mihai Băcanu – Director executiv al ziarului România Liberă;

– domnul Bedros Horasangian – Analist politic.

VINERI – 22.05.2015, ora 18.00 – la standul Editurii Meteor Press

”Agentul Storm. Spion în al-Qaeda”, autori Morten Storm, Paul Cruickshank, Tim Lister, în traducerea lui Mihai Dan Pavelescu, ne prezintă o autobiografie extraordinară, palpitantă şi convingătoare, care detaliază activităţile jihadiştilor din Europa, Africa şi Orientul Apropiat şi Mijlociu, dar şi practicile uneori neortodoxe ale principalelor servicii de informaţii mondiale.

Invitaţi: – domnul Dorin Matei – Redactor-şef la revista Magazin istoric;

– domnul Ion M. Ioniţă – Redactor-şef la revista Historia;

– domnul Colonel ( r) Filip Teodorescu – Preşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere;

– domnul Bedros Horasangian – Analist politic.

Mulţumim partenerilor noştri media: Institutul Polonez din Bucureşti, Historia, Magazin istoric, liternet.ro, filme-carti.ro, cititorul.net, Ziarul de Duminica, Observator cultural, ziare.com, studentie.ro, 121.ro, prwave.ro, 4arte.ro, port.ro, cafeacutaifas.ro.

www.meteorpress.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508