Imagini în avanpremieră cu standul invitatului de onoare al Bookfest 2015, Republica Cehă

mai 19th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 20 mai 2015, la ora 12.00, după deschiderea oficială a celei de a X-a ediții a Bookfest, va avea loc inaugurarea standului invitatului de onoare al ediției din acest an a Salonului de Carte, în prezenţa Excelenţei Sale Vladimír Války – Ambasadorul Republicii Cehe în România, a lui Ioan Vulpescu – Ministrul Culturii și a lui Grigore Arsene – Președintele Asociației Editorilor din România. Participarea Republicii Cehe la Bookfest se desfăşoară sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii” şi prilejuiește publicului român întîlnirea cu 6 scriitori cehi de primă mărime, în cadrul a aproximativ 20 de evenimente , ce vor avea loc atît la stand, cît și la Scena Agora din cadrul Pavilionului C4.

Standul Republicii Cehe este amplasat în Pavilionul C4, fiind modular, realizat după o idee originală, din materiale reciclate: 22 de panouri și tot atîtea reproduceri ale unor cadre din cele 5 volume  de benzi desenate apărute pînă acum în colecţia „Relații Ceho-Române în Banda Desenată”, inițiat de Ambasada Republicii Cehe la București, în colaborare cu Editura Jumătatea Plină.

Timotei Drob, autorul benzii Piatra Sîngelui, şi Cristian Dîrstar, autorul volumului Mickey pe Dunăre, le oferă vizitatorilor o demonstraţie de fan-art şi o sinteză vizuală a benzilor desenate, atît prin selecţie, cît şi prin reprezentarea grafică. Cutiile, pe care sunt aplicate colaje din benzile desenate, au rolul de a promova cărţile din colecţia expusă la standului Cehiei.

La stand, cei interesați vor putea găsi o bogată ofertă de cărți în limba cehă, precum și ediții în limba română ale unor cărți cehe cunoscute.

Republica Cehă este cel de al șaselea invitat de onoare al Salonului Internațional de Carte Bookfest, după Spania (2010), Ungaria (2011), Franța (2012), țările de limbă germană, Germania, Austria și Elveția (2013) și Polonia (2014).

Mai multe detalii despre Salonul de Carte Bookfest, ediția 2015: www.bookfest.ro .

Mai multe detalii despre proiectul „Cehia – Republica Literaturii”, pe siteul Centrului Ceh București : www.czech-it.ro

Organizatori: Ambasada Republicii Cehe în România, Ministerul Culturii Republicii Cehe, Centrul Ceh București

Parteneri: Curtea Veche Publishing, Editura Jumătatea Plină

Proiect sprijinit de: CEZ România, Staropramen

Parteneri media: Digi 24 TV, TVR 1, RFI România, Hotnews, Observator cultural, Suplimentul de cultură, Ziarul Metropolis, Bookaholic, Bookblog, Semne bune, Bookhub, BookMag, Agenția de carte, LiterNet, Ceașca de cultură

PR & Comunicare: Headsome Communication

Pentru mai multe informații, accesați:

www.czech-it.ro , https://www.facebook.com/CentrulCeh?fref=ts

Număr de vizualizări :1126


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro